7 Nederlandstalige luisterboeken op Spotify

7 Nederlandstalige luisterboeken op Spotify


Ja, ze zijn lastig te vinden en talrijk zijn ze zeker (nog) niet. Toch, hieronder een paar Nederlandstalige luisterboeken die je kunt vinden op Spotify. Misschien wel iets voor de lange ritten op vakantie? Let wel op, als je een niet-betaalde account hebt, dan kun je de hoofdstukken niet op volgorde luisteren. Iets wat het beluisteren van een boek uiteraard wat zal bemoeilijken.


Hugo Borst – Ma
Hugo Borst vertelt eerlijk, open en ontroerend over zijn dementerende moeder. Hij leest het boek zelf voor.
Open Hugo Borst in Spotify

 


Annie MG Schmidt – Jip en Janneke
Jip en Janneke, noch Annie MG Schmidt, hoef ik hier te introduceren neem ik aan.
Open Annie MG Schmidt in Spotify

 


Kim van Kooten – Lieveling

Volgens de recensie van Coby Boschma: “Puck is vijf jaar als ze met haar moeder bij ‘ome Meneer’ gaat wonen. Ome Meneer woont in Zwijndrecht, is oud en rijk en heeft grote oorlellen. Hij wast Pucks haar drie keer per week, als mama beneden op de bank zit met de leesmap. Puck vraagt zich af of alles wat ome Meneer bij haar doet wel normaal is, maar durft het tegen niemand te zeggen. Een hartverscheurend boek dat de stilte doorbreekt, naar het verhaal van Pauline Barendregt. Het einde maakt je woedend.” Voorgelezen door Kim van Kooten.
Open Kim van Kooten in Spotify

 

Pepijn Lanen – Naamloos en Sjeumig
Velen zullen Pepijn Lanen beter kennen als Faberyayo van de Jeugd van Tegenwoordig. Een jongen die veelzijdig is en dat ook met dit boek laat merken. Grappig en verfrissend. Pepijn leest de boeken over Faber Wilhelm en Bertje Bever zelf voor.
Open Pepijn Lanen in Spotify

 

Hugo Claus – Dichter
Hugo Claus is een dichter, zijn openingsgedicht heet dichter en dat geldt dus ook voor de titel van het album. Hugo Claus draagt de gedichten voor met zijn doorleefde stem en Erik Voermans speelt de muziek.
Open Hugo Claus in Spotify

 

Herman van Veen – zingt en vertelt Alfred Jodokus Kwak – verboden te lachen
Het is een kinderverhaal, geschreven en voorgelezen door Herman van Veen, maar ook volwassenen kunnen het nog geweldig vinden.
Open Herman van Veen in Spotify

 

Arnon Grunberg – Moedervlekken
Volgens de recensie van Rachel Swaab: “Otto Kadoke werkt als psychiater in een crisiscentrum: hij moet mensen met een doodswens voor het leven zien te behouden. Wanneer hij op een dag bij zijn oude en hulpbehoevende moeder op bezoek gaat, doet de Nepalese verzorgster de deur open, gehuld in slechts een handdoek. De psychiater wordt overmand door gevoelens van liefde voor het meisje, met als gevolg dat hij de verzorging van zijn moeder voortaan alleen dient te organiseren.”
Open Arnon Grunberg in Spotify

 

Categories

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.