Recensie: Ken Follett – Kou uit het oosten

Recensie: Ken Follett – Kou uit het oosten


De Oost-Duitse Rebecca Hoffman ontdekt dat ze wordt afgeluisterd door de Stasi en doet iets impulsiefs dat haar leven onherroepelijk zal veranderen. George Jakes, zoon uit een gemengd huwelijk, bemachtigt een baan op het departement van Robert F. Kennedy, waar hij op zeer persoonlijke wijze verstrikt raakt in de strijd voor gelijke burgerrechten. Cameron Dewar moet als spion enorme risico’s nemen om zijn idealen na te streven. Dimka Dvorkin raakt als assistent van Nikita Chroesjtsjov verwikkeld in de wedloop die de VS en de Sovjet-Unie op het randje van een kernoorlog zal brengen, terwijl zijn zus Tanja een politieke rol krijgt die haar van Moskou naar Cuba en van Praag naar Warschau brengt.
Tegen de turbulente achtergrond van burgerprotesten, politieke schandalen, de val van de Berlijnse Muur, de Cubacrisis en de opkomst van de rock-’n-roll vinden deze moedige jonge mensen uit vijf met elkaar verweven families ieder hun weg door de geschiedenis.

ISBN: 9789 022 571 491 – Meulenhoff Boekerij – Aantal pagina’s: 1136


*****

3 van de 5 sterren — Tim


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Het leest als een warm bad maar de personages en tijdsgeest zijn minder krachtig neergezet dan in de voorgaande twee boeken.’

Hoofdpersonages

*****

De derde generatie van de vijf families die de gehele trilogie centraal staat zijn minder interessant dan de vorige twee generaties.
— Tim

Sfeer

*****

Het boek is een chronologische gang langs alle gebeurtenissen in het tweede helft van de 20e eeuw. Het richt zich vooral op de politieke aangelegenheden in die tijd, de cultuur en verschillende stromingen en levensovertuigingen blijven wat onderbelicht.
— Tim

Schrijfstijl

*****

Follett schrijft heerlijk. Niet al te gedetailleerd en lekker vlot. Je vliegt langs de verschillende personages en gebeurtenissen en toch raak je niet verdwaald. Follett weet je te pakken en vast te houden.
— Tim

Passage uit het boek

‘Telkens weer visualiseerde hij wat hij ging doen. Hij zou de grenswachten overrompelen. Het zou enkele tellen duren voordat ze in de gaten kregen wat er aan de hand was. Daarna zouden ze, vermoedelijk, het vuur openen. Met een beetje geluk zouden de grenswachten tegen die tijd achter Walli en Karolin zijn en op de achterkant van het busje schieten. Hoe gevaarlijk was dat? Hij had geen idee. Hij was nog nooit beschoten.’

Leesvoorschrift

7-bewolkt-witte-wijn

Dit boek is uitermate geschikt voor een lang weekend met een goed glas witte wijn terwijl de bewolking buiten langs je heen trekt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

15%

85%

Hoe dik is de pil?

1136 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.