Recensie: Hilde A.J. Bolt – Get your Guts

Recensie: Hilde A.J. Bolt – Get your Guts


Iemand met Guts is een persoon met lef, met ballen. Maar wat heeft lef te maken met de darmen (gut=darm), met onze buik? Een heleboel. Ons buikgebied bevat veel meer wijsheid dan we denken. Guts heeft een dubbele betekenis. De signalen uit het buikgebied zijn het instrument, het kompas van waaruit je kunt leven. En Guts is de kracht die je nodig hebt om hiernaar te handelen.

ISBN: 9789079624201 – Leporello Uitgevers – Aantal pagina’s: 288 – Zelfhulpboek


*****

3 van de 5 sterren — Gemmie


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Met dit boek weet je beter hoe hoofd, hart en instinct kunnen samenwerken.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek geeft informatie over hoe met name ons instinct, het buikgevoel, werkt. Maar het laat ook zien hoe je hoofd en hart daarmee in verbinding staan. Met het werkschrift achterin het boek kun je direct alle gelezen informatie toepassen. Door een gebruiksaanwijzing voor je eigen lichaam te maken, krijgt je instinct de ruimte die het nodig heeft. Het effect? Je buik wordt de baas, maar wel een vriendelijke. Eentje die je met kracht en moed leert omgaan met het leven.

— Gemmie

Schrijfstijl

*****

Hilde schrijft op een toegankelijke manier. Ze begint met haar eigen verhaal en dat geeft direct herkenning. Daarnaast past ze voorbeelden toe van haar eigen cliënten. Dit geeft een verhelderende kijk op de materie en het is ook goed toepasbaar voor andere therapeuten. Het boek bevat diverse illustraties die op een speelse manier de inhoud verduidelijken. Al met al een prettig leesbaar boek.
— Gemmie

Passage uit het boek

Met het instinct komen we terecht op het pure lichamelijke, dat wat ons het meest met de natuur verbindt. Net als alles in de natuur zijn ook wij onderhevig aan de elementen. In aanraking komen met de wereld betekent input krijgen in ons systeem. Hiervoor hebben we verwerkings- en integratietijd nodig, om nieuwe input te filteren, te integreren, om wat ons niet dient buiten ons systeem te laten en zetten, voor zover dat mogelijk is uiteraard. De darmen spelen in letterlijke, maar ook in figuurlijke zin een belangrijke rol. Het verteren en verwerken van alles wat we meemaken gaat voor een groot deel via het buikgebied. Sommige dingen die we in de wereld meemaken laten heel diepe sporen achter, waardoor we wezenlijk veranderen.

Voor wie is dit boek?

Ben je de ruzies tussen je hoofd en hart meer dan beu? Weet je van jezelf dat je het buikgevoel te vaak negeert? Verlang je naar harmonie in je hele lijf? Dan is het hoog tijd dat je dit boek gaat lezen.
— Gemmie

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

288 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.