Recensie: Francesc Miralles & Hector Garcia – Ikigai

Recensie: Francesc Miralles & Hector Garcia – Ikigai


Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Ontdek de geheimen van het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste aantal gezonde honderdjarigen ter wereld woont.

Volgens Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld.

De auteurs vertrokken naar Okinawa om te ontdekken wat dat geheim voor een optimistisch en gezond leven is. Ze kregen inzicht in wat de Japanners eten, hoe ze bewegen, werken en omgaan met anderen. En hoe je honderd jaar in topvorm kunt leven. Dit boek helpt je om jouw eigen ikigai te vinden!

ISBN: 9789022578452  – Uitgeverij Boekerij – Aantal pagina’s: 192 – Informatief boek


*****

5 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Leer de geheimen van de langstlevenden ter wereld kennen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Deze complete gids legt je uit hoe je je leven zo lang en gezond mogelijk kunt leven. Het laat je kennis maken met de geheimen van Japanners uit Okinawa, de langstlevenden ter wereld. Je leert je eigen ikigai te ontdekken en hoe je je eigen leven kunt aanpassen naar de ideeën van deze eeuwelingen. Door veerkracht op te bouwen door middel van matig intensieve oefeningen als Qi Gong, meditatie, thee en het ikigai dieet.

— Luus

Schrijfstijl

*****

Héctor en Francesc nemen je vanaf de eerste bladzijdes mee in hun persoonlijke zoektocht naar een lang leven. Hun beschrijvingen van het Japanse eiland en de interviews met de langstlevenden zorgen ervoor dat je het gevoel hebt er zelf bij te zijn. De persoonlijke verhalen worden afgewisseld met bruikbare informatie die je meteen kunt toepassen. Het onderdeel bewegen heeft voorbeeld illustraties om zelf mee aan de slag te gaan. Het verhaal is mooi geschreven en de kaft straalt rust uit, een goede formule om mensen te inspireren.
— Luus

Passage uit het boek

Volgens de Japanners heeft iedereen een ikigai, iets wat een Franse filosoof zou verwoorden als raison d’être. Sommigen hebben het gevonden en zijn zich bewust van hun ikigai; in anderen is het wel aanwezig, maar toch zijn ze nog zoekende.
Ikigai is verbogen in ons binnenste en het vergt een geduldige verkenning om tot het diepste van ons wezen door te dringen en het te vinden. Volgens de inwoners van Okinawa, het eiland met het hoogste aantal eeuwelingen ter wereld, is ikigai de reden waarom we ’s ochtends opstaan.

Voor wie is dit boek?

Wil je lezen over wijze woorden van de langstlevenden ter wereld en hun tips en trucs weten? Je eigen ikigai vinden; je missie, passie, roeping en beroep? En daarbij leren over de Japanse cultuur? Dan is dit boek een must read.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

192 pagina’s
dikke-pil

Ga jij dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.