Recensie: Joël Dicker – Het mysterie van kamer 622

Recensie: Joël Dicker – Het mysterie van kamer 622


De schrijver Joël heeft er behoefte aan om zijn hoofd leeg te maken en gaat op vakantie naar het Zwitserse Verbier in hotel Palace de Verbier. Daar aangekomen krijgt hij amer 623 toegewezen. Het verwondert hem dat er geen kamer 622 is in het hotel. Als hij aan het personeel ter plaatse vraagt waarom dit zo is, krijgt hij telkens een ontwijkend antwoord. Dit intrigeert hem zodanig dat hij op onderzoek uitgaat. Hij wordt hierbij bijgestaan door Scarlet Leonas, een jonge vrouw die hij in het hotel ontmoette.
Langzamerhand wordt hen duidelijk wat er vijftien jaar geleden in die kamer gebeurde. Ze ontdekken een wereld vol leugens, bedrog, ongebreidelde ambitie, machtsspelletjes en onbeantwoorde liefde. Zullen Joël en Scarlet het mysterie kunnen ontrafelen?

ISBN: 9789403110318 – Uitgeverij De Bezig Bij – Aantal pagina’s: 575 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Het mysterie van kamer 622 is een adembenemende roman met een verrassende ontknoping.’

Hoofdpersonages

*****

In het hedenJoël is een schrijver die na een mislukte liefdesrelatie op adem wil komen in Verbier. In het hotel ontdekt hij dat er in kamer 622 ooit een moord gepleegd werd. De moordenaar is gevonden. Joël en Scarlet gaan samen op onderzoek uit, hij wil het gegeven gebruiken om er een boek over te schrijven.

Vijftien jaar geleden: Macaire Ebezner zou, volgens de traditie, de toekomstige voorzitter zijn van de ‘Bank Ebezner’. Op een dag verneemt hij toevallig dat de bankraad iemand anders als voorzitter wil aanstellen, namelijk Lev Levovitch. Macaire probeert er alles aan te doen om Tarnogol, wiens stem bepalend is in de raad, te overtuigen om hem toch als voorzitter te verkiezen. Anastasia is getrouwd met Macaire, maar heeft een stiekeme relatie met Lev. Dit alles samen leidt tot onverwachte omwentelingen en confrontaties.
— Marita

Sfeer

*****

In Het mysterie van kamer 622 wordt je door de schrijver Joël Dicker meegenomen naar een luxe wereldje in Zwitserland waar bedrog, ambitie en jaloezie hoogtij vieren. Je wil blijven lezen omdat de schrijver er in slaagt je telkens weer te verbazen met nieuwe plotwendingen. Het boek blijft spannend tot de laatste bladzijde.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Het verhaal in Het mysterie van kamer 622 speelt zich af in verschillende tijden. Joël Dicker verwerkt de geschiedenis van de personages in het verhaal. De passages uit elk tijdperk zijn meestal heel kort, zodat er heel vaak van de ene tijd naar de andere gesprongen wordt. Dit maakt het soms moeilijk om het boek te volgen.
— Marita

Passage uit het boek

‘In Genève, in het Hotel des Bergues, liep Alfred Agostinelli doelloos door Lev Levovitch’ suite. Anastasia was verdwenen.
Hij had lang op de deur geklopt, maar er kwam geen reactie. Uiteindelijk was hij met zijn sleutel naar binnen gegaan: er was niemand. Het bed was niet opgemaakt. Anastasia’s weinige spullen waren verdwenen. In de haard zag hij de resten van een vuur. Hij doorzocht de as en keek in de schoorsteen. Tegen de stenen wand vond hij een geblakerd papier, dat uit het vuur omhoog was gedwarreld voordat het geheel verteerd was. Er stond een handgeschreven tekst op, maar die was niet meer te lezen.
Hij belde direct zijn baas.
Lev stond op het punt zijn kamer te verlaten toen Alfred belde.’

Leesvoorschrift

Dit boek komt tot zijn recht op een koude winterdag wanneer de sneeuw zachtjes naar beneden dwarrelt. Zittend in een gemakkelijke zetel met een warm drankje bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

575 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.