Recensie: Jussi Adler-Olsen – Slachtoffer 2117

Recensie: Jussi Adler-Olsen – Slachtoffer 2117


Wat hebben de wanhopige Spaanse journalist Joan Aiguader, gestrande vluchtelingen op een Grieks eiland en de Deense politie met elkaar te maken?

Als Assad op krantenfoto’s van de gestrande vluchtelingen mensen herkent die hem zeer geliefd zijn en waarvan hij niet wist of ze nog in leven waren, begint een wanhopige strijd om hun leven te redden. Er komen heel wat afgrijselijke geheimen uit zijn verleden naar boven, die zijn collega’s van afdeling Q tot in het diepst van hun ziel treffen. Assad en Carl gaan tot het uiterste om Assad zijn gezin te redden en tegelijkertijd een gruwelijke aanslag in Berlijn te verijdelen.  Een aanslag en wraakactie op Assad, gedirigeerd door de meedogenloze terrorist Ghaalib.

Gelijktijdig dreigt een ontspoorde en onbekende jongeman om op moordexpeditie te gaan. De afdeling Q haalt alles uit de kast om ook dit te voorkomen.

ISBN: 9789044642827 – Uitgeverij Prometheus – Aantal pagina’s: 480 – thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Slachtoffer 2177 is een prachtboek dat je in zijn greep houdt, niet in het minst door de toch wel confronterende overeenkomsten met de hedendaagse actuele gebeurtenissen.’

Hoofdpersonages

*****

Zoals in alle boeken van de serie Q zijn de hoofdpersonages in Slachtoffer 2117 Carl en Assad. Carl leidt afdeling Q, een afdeling binnen de Deense politie die oude onopgeloste zaken onderzoekt. Assad is één van de leden van zijn team, net als Rose en Gordon.

Ghaalib is een meedogenloze terrorist die uit is op een persoonlijke, gruwelijke afrekening met Assad om hem gebeurtenissen uit een ver verleden betaald te zetten. Hij schuwt daarvoor geen enkel middel.

Alexander is een ontspoorde jongeman, die een wrok koestert tegen de samenleving en er op uit is om zijn ouders en een aantal willekeurige mensen te vermoorden.
— Marita

Sfeer

*****

Zoals in al zijn boeken weet Jussi Adler-Olsen je hier ook in zijn greep te houden door het voortdurend opbouwen van de spanning in het verhaal. Het boek brengt heel wat emoties teweeg. De onvoorwaardelijke vriendschap tussen Assad en Carl en de niet-aflatende liefde van Assad voor zijn gezin staan in schril contrast met de hatelijke Ghaalib. Hij leeft alleen gedreven door wraak op Assad.

— Marita

Schrijfstijl

*****

Slachtoffer 2117 neemt je op sleeptouw vanaf de eerste bladzijde. Ondanks het complexe verhaal slaagt de Jussi Adler-Olsenerin om de verhaallijn duidelijk te houden, zodat het boek vlot leesbaar blijft. Dit wordt mede bereikt door elk hoofdstuk te wijden aan één van de hoofdpersonages, zodat je onmiddellijk weet waar het over gaat.
— Marita

Passage uit het boek

‘Ik noem mezelf Hafez el-Assad, maar mijn echte naam is Zaid al-Asadi. Ik ben Deen, maar ik ben geboren in Irak. Ik heb in de gevangenis gezeten waar Ghaalib werkte, en ik ben er de oorzaak van dat zijn ondergezicht is verminkt. Onder andere daarom haat hij mij meer dan wie ook ter wereld. Luister wat ik zeg! Alles waar hij mee bezig is, doet hij om mij uit de tent te lokken. Daarom heeft hij Joan Aiguader zijn artikelen laten schrijven, zodat Ghaalib via deze stukken kan aangeven dat hij mijn dierbaren als gijzelaars vasthoudt.’

Herbert Weber bracht zijn hand naar zijn col en begon eraan te peuteren, zo kon hij zich blijkbaar het best concentreren.

‘Je zegt dat dit vele jaren geleden tussen jullie beiden is voorgevallen. Waarom komt hij dan nu pas in actie?’

‘De strijd voor het kalifaat lijdt op dit moment de ene nederlaag na de andere, zowel in Irak als in Syrië, dus dat zijn voor Ghaalib en mannen van zijn soort heel gevaarlijke plekken geworden. Misschien heeft hij inmiddels te veel gevechten in zijn leven verloren, maar dit gevecht is hij van plan tot het einde te voeren en te winnen.’

Leesvoorschrift

In een luie zetel, op een stormachtige winterdag met een tasje koffie bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

480 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.