Recensie: Max van Olden – Lieve Edelachtbare

Recensie: Max van Olden – Lieve Edelachtbare


‘Lieve Edelachtbare’ is het debuut van Max van Olden. Het verhaal gaat over Luna, zij is net afgestudeerd als advocate en begint aan haar eerste baan bij kantoor Kratz & Kratz. Er wordt veel van haar gevraagd, het kantoor stelt hoge eisen aan alle werknemers, ook die onervaren zijn. Vanwege die druk gaat Luna in op een verleidelijk aanbod, maar daarmee zet ze haar carrière én relatie op het spel.

ISBN: 9789 026 331 589 – Ambo Anthos Uitgevers – Aantal pagina’s: 285 – Literaire thriller


*****

4 van de 5 sterren — Gemmie


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een beginnende advocate krijgt te maken met haar belangrijkste zaak ooit.’

Hoofdpersonages

*****

De drie belangrijkste personages in dit boek zijn Luna, Marcus en Wessel. Luna is een beginnende advocate, woont samen met Tobias die werkloos is. Luna beseft dat zij nu de kostwinner is en vraagt daarom meer van zichzelf dan dat ze eigenlijk aan kan. Ze brengt zichzelf in een lastige situatie. Marcus is een ervaren rechter, voorzitter van de meervoudige kamer en hij is vijfentwintig jaar getrouwd. Wessel is begin twintig en raakt tijdens een avondje stappen betrokken bij een schietpartij.
— Gemmie

Sfeer

*****

De spanning en druk die Luna ervaart voel je als lezer continue. Het verhaal speelt zich voornamelijk overdag af, in de rechtbank en op kantoor. Donkere steegjes worden niet beschreven, en toch is het spannend. De auteur weet de spanning goed op te bouwen en prikkelt de nieuwsgierigheid continue.
— Gemmie

Schrijfstijl

*****

Bij een thriller kan je cliché’s verwachten, maar dat wordt hier juist vermeden. Van Olden schrijft mooie literaire zinnen die de thriller net iets meer elan geeft dan de gemiddelde thriller. Als je denkt te weten hoe het verhaal verder gaat, blijkt het toch weer anders te zijn.
— Gemmie

Passage uit het boek

Haar vel knelde, het leek alsof de botten op knappen stonden. Even schoten haar ogen naar de rode alarmknop aan de muur, maar ze verwierp de gedachte om hulp te vragen onmiddellijk. Vluchten loste niets op. Er spookte één ding door haar hoofd: hoe wist hij hiervan? De vraag stellen zou niets minder zijn dan een bekentenis. Ze kon niets zeggen en niets doen, behalve spartelen in het net dat zich om haar heen had gesloten. Ondertussen drong de volle omvang van Felix’ dreigement tot haar door. Een krantenartikel zou niet alleen het einde betekenen van haar carrière – de kans was groot dat ze nooit meer ergens een baan zou krijgen – maar ook het kantoor in opspraak brengen en haar relatie ruïneren. Haar handen begonnen te zweten.

Leesvoorschrift

1.all-weather

Als je van de dokter te horen krijgt dat je het bed in moet met een goed boek, neem dan dit boek! De dokter zal tevreden zijn.
Maar het is ook een aanrader als je kiplekker bent.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

285 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.