Recensie: Nathalie Depoorter – Bolle buiken en blije baby’s

Recensie: Nathalie Depoorter – Bolle buiken en blije baby’s


Wat hebben ooievaars met baby’s te maken? Hoe worden baby’s gemaakt? Verveelt zo’n baby zich niet in moeders buik? En waarom kunnen zwangere vrouwen geen veters strikken? Je komt het allemaal te weten in dit boek.

ISBN: 9789044839074 – Uitgeverij Clavis – Aantal pagina’s: 41 – Informatief prentenboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een prachtig informatief boek vol met humor.’

Verhaallijn

*****

Bolle buiken en blije baby’s bevat een logische opbouw. Je leest eerst waarover dit boek gaat en daarna lees je onder andere hoe dieren baby’s krijgen, wat je nodig hebt om een mensenbaby te maken, hoe de baby zich in de buik van de moeder ontwikkelt, etc.
Door deze logische volgorde is het boek geschikt om in delen aan te bieden aan het kind. In het boek is naast veel humor, ook veel aandacht besteed aan het benoemen en erkennen van gevoelens. Zo is te lezen dat je wellicht gevoelens van jaloezie kunt hebben als je een broertje en/of zusje krijgt. Hierbij lees je dat dit oké is om te voelen.
De tekst is makkelijk te begrijpen voor jonge kinderen en lastige onderwerpen omtrent voortplanting worden niet vermeden.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Bolle buiken en blije baby’s zijn erg grappig. Zo is op de kaft een kind te zien dat een ballon onder zijn shirt heeft gedaan en zo een dikke buik lijkt te hebben. Ook zie je op de kaft een meisje dat haar poes in de wandelwagen heeft gedaan, maar de poes lijkt dit niet zo fijn te vinden. Hiermee is direct de toon gezet voor de illustraties in het boek. Bij de tekst zie je steeds bijpassende kleine illustraties. Dit geeft het boek een vrolijke uitstraling.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Oké, je bent nu een groot kind. Nog niet écht groot, natuurlijk, maar toch al een pak groter dan eerst. En dat is leuk! Je kunt nu lopen, hinkelen, klimmen en misschien zelfs al zwemmen of fietsen. Dat kon je eerst allemaal niet. Toen je een baby was, kon je helemaal niks. Of ja, je kon slapen, drinken, huilen, lachen, plassen en een grote boodschap doen.
Maar je kon bijvoorbeeld nog niet praten. Je deed alleen maar ‘pipi’ en ‘poepoe’, je zei het niet. En je stelde geen vragen. Dat is nu wel anders… Eigenlijk stel je best veel vragen!
– Waarom krijg ik geen ijsje?
– Waarom moet ik al gaan slapen?
– Waarom heb ik een piemel en geen vagina (of andersom)?Of vragen als: ‘Waar komen baby’s vandaan?’ Op het eerst gezicht is dat niet zo’n moeilijke vraag: Chinese baby’s komen uit China, Belgische baby’s komen uit België. En Nederlandse baby’s komen uit Nederland. Klaar.

Maar dat bedoel je natuurlijk niet. Jij wilt weten hoe een baby op de wereld komt, of dat nu in China, in België of in Nederland is. Toch?
Dat is voor sommigen wél een moeilijke vraag. Zo moeilijk zelfs dat grote mensen er vroeger allerlei leugenverhaaltjes bij bedachten. Die verhaaltjes kloppen niet, maar ze zijn wel erg leuk en grappig. Lees maar even verder.’

Voor wie is het boek?

Bolle buiken en blije baby’s is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar die een broertje of zusje krijgen, of gewoon graag willen weten waar baby’s vandaan komen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.