Recensie: Paul Loomans – Ik heb de tijd

Recensie: Paul Loomans – Ik heb de tijd


Wie heeft er nog tijd? Vertrouw op je gevoel bij de keuzes die je maakt. Stress komt niet alleen van buitenaf, maar vooral van binnenuit. De methode Tijdsurfen bestaat uit zeven ‘natuurlijke aanwijzingen’. Je leert hoe je op je gevoel kunt vertrouwen bij de keuze van wat je gaat doen. Je doet daardoor 1de dingen niet alleen geïnspireerd, maar ook heel effectief. Je gaat een ongedwongen vorm van aandacht ervaren bij alles wat je doet. Maar bovenal ontstaat er een innerlijke rust die je telkens opnieuw laat voelen: ik heb de tijd.

ISBN: 9789020209013 – Ankh Hermes – Aantal pagina’s: 144 – Zelfhulpboek


*****

3 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Weer vertrouwen op jezelf en anders kijken naar de tijd die je hebt en hoe je deze beleeft.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek wil je begeleiden om rust als uitgangspunt te kiezen in je leven; bij je dagelijkse bezigheden, op je werk, thuis of op reis. Je leert opnieuw omgaan met je tijd, te vertragen en vertrouwen op jezelf. Je leert mindfulness in de vorm van ‘witjes’ toe te passen tussen je activiteiten, en dat kost je hooguit een paar minuten, maar levert je heel veel op. Ook leer je knagende problemen snel te ontzenuwen en neutraliseren. Waar dit boek vooral goed in is, is je inzicht geven in de dingen die je stress bezorgen (multitasken, een te volle e-mail inbox, knagende problemen, tijdsdruk op werk, etc). En het helpt je vertragen en je stress te verlagen, en op een makkelijke en snelle manier mindfulness momentjes in je dagelijkse activiteiten te integreren. Je leert weer te luisteren naar en vertrouwen op je intuïtie.

— Luus

Schrijfstijl

*****

Het boek begint met een inleiding in stress en waarom we stress hebben, waarna de methode stap voor stap met aanwijzingen, zeer praktisch wordt uitgelegd. Bij elke aanwijzing volgt er een praktijkvoorbeeld met commentaar en ruimte – in de vorm van een opdracht of vragen – om het zelf te proberen.
— Luus

Passage uit het boek

Met de methode van Tijdsurfen beleef je intenser. Je geeft je over aan wat je doet en fysieke handelingen als strijken of groente snijden doe je met zorg en zonder tegenzin. Hoe meer je durft te vertrouwen op je gevoel, hoe meer je loslaat, des te dieper en tegelijk ook vrijer je beleeft wat je aan het doen bent. Je bent minder gefixeerd op een te behalen resultaat en vindt meer voldoening in het uitvoeren van de taak.

Voor wie is dit boek?

Dit boek is ten eerste erg handig voor mensen die stress ervaren door bijvoorbeeld tijdsdruk op werk, die vastgeplakte smartphone in je hand of een hectisch huishouden. Ook voor mensen die niet perse gestrest zijn, maar toch beter willen leren omgaan met tijd, is dit een fijn boek. Je krijgt methodes aangereikt om anders te kijken naar deadlines, problemen en overvolle agenda’s. Wil je relaxter leren omgaan daarmee? Dan is dit zeker een aanrader voor jou.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

144 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.