3 soorten boeken over survival

3 soorten boeken over survival


Er zijn een miljoen survival boeken en ze beweren allemaal dat ze je kunnen leren hoe je Jeremiah Johnson kunt worden. Nu met het nieuwe coronavirus dat nu anno 2020 bezig is met de verspreiding is dit actueler dan ooit. 

Je zit nu waarschijnlijk in je kamer met verwarming, genoeg voedsel en goed internet, maar wat kan er gebeuren? Het is moeilijk om uit te vinden wie je moet vertrouwen en wat voor soort survival boeken je moet lezen. Hier zijn 3 soorten survival genres die je zou moeten lezen en waarom.

1. Militaire handboeken

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vertrouw de regering van de Verenigde Staten voor geen meter. Dat gezegd hebbende, lees ik nog steeds de Militaire Handboeken voor survival informatie. Waarom? Nou, omdat je weet dat ze tijdens oorlogen getest zijn.

Hoewel een Militair Handboek zeker niet het beste is voor survival situaties, weet ik tenminste wat ik krijg. Ik heb liever duidelijke beknopte en bruikbare informatie uit een militair handboek dan informatie over eetbare planten en jacht tips van een survival jongen.

2. Boeken van survival experts

Wat? Heb ik je net verteld dat de helft van de zogenaamde survival boeken waardeloos zijn? Nou ja, dat zijn ze inderdaad vaak, maar er zijn ook goede voorbeelden (Een goed boek over Emergency Preparedness is “Making The Best of Basics” van James Stevens). Je kunt boeken van andere survival experts lezen, maar alleen als je ze kent. Ken hun reputatie. Je hebt mensen die survivallen of juist aan preppen doen. Hoe komen ze aan hun survival kennis? Hebben ze een website of blog waarop ze nuttige en intelligente artikelen schrijven? Heeft een andere survival expert die je vertrouwt het boek aanbevolen om te lezen?

Je zou veel survival boeken van andere overlevenden moeten lezen, maar houd altijd een open geest en weet dat het feit dat ze een boek hebben geschreven niet betekent dat ze de ultieme survival expert zijn. Als je met de voorbereiding begint voor een doomsday moet je een bug out bag preppen, ga je op een lange reis dan zorg je voor een goede tas met de juiste uitrusting. Onderaan raden we je wat goede boeken hierover aan.

3. Fictie

Dit klinkt voor veel mensen misschien vreemd. Waarom zou je fictie lezen om te leren over survivallen? Ik denk dat het lezen van fictie boeken een geweldige overlevingsbron is voor het uitbreiden van je geest. Het lezen van boeken als The Road (die ik overigens ten zeerste aanbeveel) kan zeer nuttig zijn om je een breder perspectief op een survival situatie te geven.

Preppen en scenario’s

Goede fictie schrijvers kunnen de meest verbazingwekkende scenario’s en situaties creëren. De daadwerkelijke survival vaardigheden die de personages gebruiken zijn vaak twijfelachtig, maar het is een geweldige manier om de “wat zou ik doen?” scenario’s te bedenken. 

Als je je huis gaat preppen kun je volgens een checklist het beste 23.000 kcal in huis halen. 

Het is oké als je duizend betere manieren kunt bedenken om dingen te gebruiken. Het zet je aan het denken en misschien laat het je zelfs wel kennismaken met een nieuw eind-van-de-wereld scenario waar je nog nooit aan gedacht had.

Dus houd een aantal goede militaire handleidingen in je tas voor geteste vaardigheden, lees boeken van andere survival experts voor goede ideeën en tips, en lees fictie om je survivalistische denkwijze uit te breiden.

Boeken die we aanbevelen:

 • Het SAS survival handboek – John ‘Lofty’ Wiseman
 • Everyday Survival Kits – Mark Puhaly
 • EXTRA Survival Bushcraft Handboek – René Nauta en Beke Olbers
 • The Survival Handbook: Essential Skills for Outdoor Adventure – Colin Towell
 • Back to Basics: How to Learn and Enjoy Traditional American Skills
 • Emergency: This Book Will Save Your Life – Neil Strauss
 • Will to Live – Les Stroud
 • When All Hell Breaks Loose – Stuff You Need to Survive When Disaster Strikes – By Cody Lundin
 • Hawke’s Green Beret Survival Manual – Mykel Hawke
 • Modern Survival Manual – Surviving the Economic Collapse – Fernando Aguirre
 • Patriot Dawn – Max Velocity

Geschreven door Emma Wortel.

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.