#Boekiemas: Boekiewoogie’s allereerste Bookstagram Challenge (en tips)!

#Boekiemas: Boekiewoogie’s allereerste Bookstagram Challenge (en tips)!


Het is bijna zover: december! Wij van Boekiewoogie vieren niet alleen Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw, maar dit jaar ook de allereerste echte Boekiewoogie Bookstagram Challenge! Doe je ook mee?

#Boekiemas
Bookstagram is tegenwoordig helemaal hip onder de lezende Instagrammers. Maar wat is nu eigenlijk Bookstagram? Bookstagram is een community op Instagram waar iedereen die van boeken houdt foto’s plaatst van alles wat betrekking heeft tot boeken. Je vindt er de meest toffe foto’s, kunt zo ook weer inspiratie op doen voor het maken van foto’s en ontdekt nieuwe boeken om te lezen . Het is een feestje voor alle lezers alleen dan op je mobiel met foto’s. Klinkt te gek, toch?

Dit jaar komen wij met een geweldige Boekiewoogie Challenge die je niet mag missen, namelijk: #boekiemas

Wat moet je doen?
Nu vraag je je misschien af: wat moet ik nu eigenlijk doen? Dit is vrij simpel. Hieronder zie je een lijst met opdrachten. Vanaf 1 december plaats je elke dag een foto van de opdracht. Voor dag 1 staat er bijvoorbeeld op de planning ‘meeste zin om te lezen’. Hierbij maak je dus een foto van een boek dat jij graag wilt lezen voor december. Vergeet niet de hashtag #boekiemas te gebruiken of ons te taggen in de foto op Instagram zodat wij weten dat je meedoet en zodat ook anderen kunnen zien wat voor toffe invulling jij aan de challenge geeft!

Tips
Mocht Bookstagram nog een beetje of helemaal nieuw voor je zijn dan heb ik een paar tips voor je:
1. Zorg voor consistentie in je feed
Dit wil zeggen dat de foto’s overeenkomen. Hierbij kun je denken aan steeds hetzelfde filter gebruiken of bijvoorbeeld steeds dezelfde achtergrond gebruiken. Zo gebruik ik bijvoorbeeld altijd mijn bed als achtergrond. Hiervoor heb ik een wit dekbedovertrek en probeer ik de kleur overeen te laten komen. Het fijne van een thema is dat mensen je beginnen te herkennen en dat het fijn is om naar je Instagram feed te kijken. Het ziet er namelijk netjes uit en het is aangenaam om naar te kijken.

2. Maak gebruik van hashtags!
Dit is een van de belangrijkste dingen, omdat mensen je zo kunnen vinden. #bookwurm #bookstagram #booknerd zijn hiervoor een paar voorbeelden. Daarnaast bereik je op deze manier ook weer een breder publiek dan alleen je volgers.

3. Maak gebruik van daglicht
Hier heb ik lang naar lopen zoeken, omdat ik zelf graag meer de contrasten naar voren wil halen, wat betekent dat ik de zon nodig heb als die bijna onder gaat. Als de foto met een mooie belichting is genomen, betekent dit dat je in de nabewerking nog weinig hoeft te doen. Hoe donkerder het wordt, hoe minder goed je foto eruit komt te zien.

4. Filters, filters en nog meer filters!
Filters zijn tegenwoordig heel modern en je kunt er soms niet omheen. Ze kunnen heel handig zijn. Instagram heeft zelf een aantal filters die je kunt gebruiken, maar ik vind VSCO veel fijner.
VSCO is een app die je gratis kunt downloaden in de Play en App Store. Hierbij kun je gebruik maken van filters, maar kun je ook de foto nog wat extra bewerken. Het is een soort mini Photoshop, maar dan wat gemakkelijker. De filters zien er wat natuurlijker uit en daarnaast geeft het meer ruimte om nog wat te bewerken, zoals de belichting, contrast en schaduwen.
Het is even knoeien om te kijken wat voor jezelf werkt, want jij kan een lichte feed mooi vinden terwijl iemand anders bijvoorbeeld meer van donker houdt, maar wanneer je eenmaal je go-to filter hebt gevonden, heb je je thema voor je feed ook gevonden en kun je weer even vooruit.

En dan…?
Elke week zullen wij een paar foto’s uitzoeken die wij die week het mooist vonden. Wij gaan deze op onze Instagram delen. Hierbij gaat het om de foto’s die zijn gemaakt voor de Boekiewoogie challenge in december. De hashtag die daarvoor gebruikt wordt, is wederom #boekiemas, dus hou deze goed in de gaten. 😉

Veel plezier met de challenge! Wij verheugen ons op een mooie #boekiemas!

Categories

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.