Recensie: Anneleen De Lille – Denk gezond, dieet gezond

Recensie: Anneleen De Lille – Denk gezond, dieet gezond


‘Ik wil gezonder eten en meer bewegen.’ Dat zinnetje hoort psychotherapeut en coach Anneleen De Lille dagelijks. Maar hoe breng je die goede voornemens in de praktijk? En vooral: hoe houd je ze vol? Anneleen stelt een haalbare, oplossingsgerichte methode voor waarmee je stap voor stap leert om anders te denken over je voeding. Je relatie met voeding verandert, waardoor je lijnvriendelijke gewoontes in je hersenen programmeert. Bovendien houd je ze met plezier voor de rest van je leven vol. Zo wordt gewicht verliezen een stuk makkelijker!

ISBN: 9789401443678 – Uitgeverij Lannoo NV – Aantal pagina’s: 184 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Nastassia


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een praktische, oplossingsgerichte aanpak die je vastgeroeste gewoontes omzet in gewenste gewoontes.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit compleet werkboek voorziet je van de theoretische kennis, praktische oefeningen, actieplannen, en nog veel andere hulpmiddelen voor het doorbreken van oude gewoontes en denkpatronen. Dit boek fungeert als de perfecte coach om een nieuwe, gezondere levensstijl op te bouwen. Vooral de actiekaart en de vijfseconderegel zijn gouden tools waar ik enorm veel aan heb.
— Nastassia

Schrijfstijl

*****

De mooie lay-out, de getuigenissen van lotgenoten en de praktische tips en oefeningen dragen bij aan de vlotte schrijfstijl van Anneleen De Lille. Door haar manier van schrijven, kan je je niet anders dan gemotiveerd voelen.
— Nastassia

Passage uit het boek

‘Vaak zie ik bij mijn cliënten dat ze al hun actiepunten tegelijkertijd willen aanpakken. Zodra ze de consultatieruimte uit stappen, smeden ze wilde plannen om hun hele leven over een andere boeg te gooien. Het klinkt misschien vreemd, maar te veel enthousiasme werkt soms averechts. Ik raad hun daarom altijd aan om hun ambitieuze plan in stukjes op te delen en stap voor stap te werk te gaan. De kern van een oplossingsgerichte aanpak bij gewichtsproblemen is dat we ons focussen op de gewenste situatie (in plaats van op een analyse van het probleem), op al bereikte successen (en niet op faalervaringen), op competenties en mogelijkheden (in plaats van op zwaktes en beperkingen), en bovenal dat we ernaar streven om heel kleine stappen te nemen! Waarom? Hoe kleiner elke stap, hoe groter de kans dat je die zult zetten.’

Voor wie is dit boek?

Dit boek is een echte aanrader voor mensen van alle leeftijden, die zich graag aan hun goede voornemens willen houden. Je leert over onze denkpatronen in relatie tot voeding, slaap, stress en beweging. En je leert aan de hand van verschillende tools hoe je deze kan veranderen om gezonder door het leven te gaan.
— Nastassia

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

184 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.