Recensie: Bridget Collins– De boekbinder

Recensie: Bridget Collins– De boekbinder


Emmett, een boerenzoon, gaat in de leer bij een boekbindster. Hij heeft de aangeboren gave om herinneringen van mensen te wissen en ze in een uniek boek vast te leggen. Geheimen worden op die manier veilig en voorgoed opgeborgen. Op een dag doet Emmett een verbijsterende ontdekking: in een kluis onder de werkplaats van zijn mentor vindt hij een boek met zijn naam erop…

ISBN: 9789044360400 – Uitgeverij The House of Books – Aantal pagina’s: 464 – Fantasy & Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een fantastisch geschreven boek met een uniek plot.’

Hoofdpersonages

*****

Emmett Farmer wordt door zijn ouders weggestuurd om in de leer te gaan bij een boekbindster. Niet wetend wat hij daar te zoeken heeft, komt hij er gaandeweg achter dat hij een unieke gave bezit. Een gave om de herinneringen van mensen in boeken te kunnen binden. Als blijkt dat er ook een bijzondere herinnering van Emmett in een boek is gebonden, staat zijn wereld compleet op zijn kop.
Lucian Darnay is de zoon van één van de werkgevers van Emmett. Als Lucian ergens een hekel aan heeft dan zijn het wel boekbinders! Hij vindt het vreselijk dat die mensen zomaar je herinneringen kunnen afnemen en wegstoppen in een boek. Echter blijken de boekbinders toch dichter bij Lucian te staan dan dat hij ooit verwacht had.
— Annechien

Sfeer

*****

De sfeer van De boekbinder is precies zoals Emmett zich voelt gedurende het verhaal! Onwetend, verrassend en stukje bij beetje komt er meer duidelijkheid. Dit weet Bridget Collins zo goed te verwoorden! Net als Emmett heb je echt geen flauw idee wat er aan de hand is en raak je steeds opnieuw verrast.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

De boekbinder bestaat uit drie delen en elk deel heeft zijn eigen unieke manier van schrijven. Zo gaat het eerste deel over Emmett die achter zijn gave komt en in de leer gaat bij een boekbindster, het tweede deel gaat over zijn gebonden herinnering en het derde deel over wat hij gaat doen nu hij de herinnering terug heeft. In de eerste twee delen staat Emmett centraal en vertelt hij ook zijn verhaal, maar in het derde deel is Lucian aan het woord en dat is ook heel interessant om te lezen. Zo kijk je ook door de ogen van een ander en hoe hij naar Emmett kijkt.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Ik zou de dienstbode moeten bellen,’ zei ik zacht. ‘Ben je zover? Ben je klaar om weer aan het werk te gaan?’
Ze antwoordde niet. Ik stond op en boog me over haar heen.
‘Nell?’
Ze reageerde nog altijd niet, maar ze was wakker. Misschien was ze, net als ik, in een soort trance geraakt, gesust door de warmte, de stilte. Terwijl ik op haar neerkeek huilde mijn hart om haar onbeduidendheid. Ze was nog zo jong, ze had mooi kunnen zijn.
Moeten zijn!
‘Nell?’ zei ik nogmaals. Voorzichtig legde ik mijn hand op haar schouder.
Er ging een huivering door me heen, de wereld schokte, begon te slingeren en keerde zich binnenstebuiten.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek op een koude avond, terwijl je lekker genesteld zit op de bank met een warm kleedje om je heen geslagen. Een lekker drankje erbij en je avond is compleet.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

464 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.