Recensie: Caroline de Maigret & Sophie Mas – Ouder maar beter, maar ouder

Recensie: Caroline de Maigret & Sophie Mas – Ouder maar beter, maar ouder


Zijn de volgende situaties herkenbaar? Je bent met een geweldig gevoel opgestaan maar krijgt te horen “dat je er zo moe uitziet”. Het geboortejaar van je collega is het jaar dat jij afstudeerde. Je haalt een herinnering op en realiseert je dat die gebeurtenis niet tien, maar twintig jaar geleden is. Voor elke vrouw komt er een moment waarop je je realiseert dat je ouder wordt. In sommige opzichten is dat een verademing. Waarom zou je je nog druk maken over wat anderen van je denken? Pas la question, je bent gewoon jezelf. En misschien heb je in deze jaren wel de beste seks van je leven. Maar toch: je wordt, onomkeerbaar en ontegenzeggelijk, ouder. Na het succes van How to be Parisian zijn Caroline de Maigret en Sophie Mas terug om te onderzoeken wat dat precies betekent op het gebied van liefde, leven, familie, werk, schoonheid en stijl.

ISBN: 9789045037950 – Uitgeverij Atlas Contact – Aantal pagina’s: 269 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Nastassia


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Confronterend, maar met zoveel humor gebracht.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Wat betekent het om ouder te worden? Hier krijg je het antwoord.
— Nastassia

Schrijfstijl

*****

Het boek is vlot geschreven, met een scherpe pen. Het bevat een mooie afwisseling van tips, quotes, afbeeldingen, en stukken tekst die je aan het denken zetten.
— Nastassia

Passage uit het boek

‘Iemands leeftijd is persoonlijk, en ontluisterend. Onze werkelijke leeftijd zit in onze ziel en in ons hart, het is niet een getal dat klimt met de jaren als een kilometerteller in een auto. Een vrouw voelt zich gemiddeld zeven tot tien jaar jonger dan haar geboorteakte onthult. Dat wordt gezegd. Natuurlijk hangt het af van de vrouw. Maar het hangt ook af van het moment, kunnen we wel zeggen – op een en dezelfde dag kun je je ’s ochtends een oude vrouw voelen en ’s avonds een tiener. En zo zijn er dus vele verschillende leeftijden: een officiële leeftijd, en een emotionele leeftijd. Een leeftijd die Moeder Natuur ons oplegt, en een die we zelf bepalen. De pijnlijke vraag hoe oud je bent, hoeft dus niet een fatalistisch antwoord te krijgen. Leeftijd is een gewoonte waar je in groeit, een gevoel dat je ook weer kunt verjagen.’

Voor wie is dit boek?

De schrijfsters richten zich tot vrouwen die, net als zijzelf, ouder aan het worden zijn. Ouder maar beter, maar ouder biedt de lezers een harde realitycheck, maar wél eentje met humor en het hart op de juiste plaats.
— Nastassia

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

269 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.