Recensie: Casey McQuiston – Rood, wit en koningsblauw

Recensie: Casey McQuiston – Rood, wit en koningsblauw


Deze heerlijke romcom gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?

ISBN: 9789020538212 – Uitgeverij Zomer & Keuning – Aantal pagina’s: 400 – Young Adult


*****

5 van de 5 sterren – Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Rood, wit en koningsblauw maakte mij constant aan het lachen, verwarmde mijn hart en liet mij halsoverkop verliefd worden op Henry en Alex.’

Hoofdpersonages

*****

Alex is de First Son van de allereerste vrouwelijke president van Amerika. Samen met zijn zus June en beste vriendin Nora wordt hij het White House trio genoemd. Van tijd tot tijd vinden ze het hilarisch om wat roddels de wereld in te slingeren voor de paparazzi en staan ze Alex en June’s moeder bij in haar nieuwe campagne voor het nieuwe presidentschap termijn.
Henry is de prins van het Verenigd Koninkrijk en kan zijn plek maar niet vinden. Hij voelt zich anders dan de rest en voelt zich niet bij de koninklijke familie passen. Wat hij wel weet en zijn familie niet, is dat hij homoseksueel is. Van zijn oma, de koningin van Engeland, moet hij dit verbergen. Wanneer Alex en Henry langzaamaan contact krijgen, vallen ze als een blok voor elkaar. Echter moeten ze het geheim houden, want het zou het koningshuis en het Witte Huis in gevaar kunnen brengen.
— Nienke

Sfeer

*****

Rood, wit en koningsblauw is volgepakt met heerlijke droge humor, verwijzingen naar waar het in Amerika fout gaat met bijvoorbeeld het presidentschap van Trump en laat je nadenken over belangrijke onderwerpen in het leven zoals liefde, familie en dromen najagen. McQuiston had mijn aandacht vanaf het begin te pakken; ik moest doorlezen.
De sfeer van het boek gaat gepaard met droge en zwarte humor en serieuzere onderwerpen. Door het boek heen bleef ik maar lachen, omdat Alex en Henry op een hilarische en liefdevolle manier met elkaar omgaan.
De setting is ontzettend schattig, hartverwarmend en sexy. Ik ship deze jongens gewoon heel erg en ik hoop dat er nog 500 boeken over hen geschreven worden.
— Nienke

Schrijfstijl

*****

McQuiston is een genie in het schrijven van een pakkend, humoristisch en aangrijpend boek waar ik gewoon volledig door opgeslokt wil worden. En dat lukte! Ik kon dit boek niet meer wegleggen. Het is zo afschuwelijk hartverwarmend en schattig dat als ik erbij zou staan, ik mijn ogen even moest afwenden, omdat het zo persoonlijk zou zijn. De humor is prachtig en kon ik enorm waarderen. Hetzelfde geldt voor het beschrijven van de personages, omdat ze zo verschrikkelijk menselijk zijn. Alles klopte.
— Nienke

Passage uit het boek

‘In zijn leven zijn er meerdere momenten geweest waarop hij dacht: zie je wel, dit is het bewijs dat ik niet op mannen val. Zoals toen hij op de middelbare school voor het eerst met een meisje zoende en op dat moment niet aan een jongen dacht, maar alleen aan het feit dat ze zacht haar had en dat het lekker was. Of toen in de vierde van de middelbare school een van zijn vrienden uit de kast kwam en hij zich niet kon voorstellen dat hij zoiets ooit zou doen.
Of in zijn laatste schooljaar toen hij in een dronken bui een uur lang met Liam lag te zoenen in bed en daarna niet in een seksuele crisis belandde… Dat moest toch betekenen dat hij hetero was? Want als hij op jongens viel, had het eng moeten zijn om zoiets te doen, en dat was het niet. Zulke dingen deed je als geile tiener soms gewoon met je beste vriend, net zoals ze zich tegelijkertijd aftrokken op porno in Liams slaapkamer… of die ene keer dat Liam hem aanraakte en Alex hem niet tegenhield.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek in de heerlijke buitenlucht met een drankje erbij. Misschien heb je wel zin in een picknick?

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

400 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.