Recensie: Claudia Hammond – Rust

Recensie: Claudia Hammond – Rust


Hoe ontspannen we, hoe kalmeren we onze geest en laden we ons lichaam op? Die vragen zijn in de moderne wereld relevanter dan ooit. We zouden er goed aan doen ze serieuzer te nemen, betoogt psychologe Claudia Hammond, want er is een direct verband tussen rust en ons welzijn.
Hammond maakte deel uit van het onderzoeksteam achter ‘The Rest Test’, een baanbrekende studie onder 18.000 mensen in 135 landen. In Rust brengt ze de tien activiteiten in kaart die uit het onderzoek als meest rustgevend naar voren kwamen, en onderwerpt die op soepele en stimulerende wijze aan een nadere psychologische en wetenschappelijke beschouwing. Of we nu muziek luisteren, wandelen, niksen of – op nummer 1 – lezen: Rust biedt inzichten en handvatten voor een betere balans in ons leven.

ISBN: 9789045036939 – Uitgeverij Atlas Contact – Aantal pagina’s: 225 – Informatief


*****

3 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een boek dat door middel van wetenschappelijke onderzoeken uitlegt wat rust is en op welke manieren je het beste tot rust kunt komen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Rust is een boek dat je helpt bij het vinden van meer rust in je leven. Op basis van wetenschappelijke onderzoeken wordt een top tien gemaakt van de meest rustgevende activiteiten. Vervolgens wordt er afgeteld van activiteit 10 naar 1. Zo komen bijvoorbeeld lezen, dagdromen, wandelen en naar muziek luisteren aan bod. Je leest per activiteit waarom het je rust kan brengen, wat de onderzoeken zeggen over deze activiteit en je krijgt wat tips om de activiteit in je eigen leven toe te passen om zelf meer rust te vinden. Het boek geeft je geen handleiding over wat je zou moeten doen en wat zou moeten helpen, het helpt je vooral te bekijken wat jij kunt doen om die rust te vinden. Verwacht geen verrassende nieuwe dingen, het zijn vooral standaard activiteiten die we allemaal wel eens doen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Claudia Hammond weet van een enorme brei wetenschappelijk onderbouwde resultaten een leesbaar verhaal te maken. Ik begon een beetje huiverig omdat het verhaal begint met allemaal uitgebreide onderzoeksresultaten. Hierdoor was ik een beetje bang dat dit een volledig rapport zou zijn van allerlei onderzoeken, maar Hammond weet dit goed te combineren met voorbeelden en tips.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Zoals Bellezza al had voorspeld dachten de Amerikanen de harde werker vaak een hogere status toe dan de man die meer vrije tijd had, terwijl de Italianen ervan uitgingen dat de harde werker uit noodzaak lange dagen maakte en dat de andere man waarschijnlijk zo rijk en succesvol was dat hij niet zoveel hoefde te werken.  La dolce vita is dus nog springlevend in Italië, wat voor mij een extra reden is om van dat land te houden.’

Voor wie is dit boek?

Rust is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in rust. Niet alleen om te ondervinden hoe je meer rust in je leven kunt creëren, maar ook als je nieuwsgierig bent waarom de ene activiteit rustgevender is dan de andere. Dit boek is perfect voor de lezer die houdt van wetenschappelijk onderbouwde verhalen.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

225 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.