Recensie: Eva Burgers – Undercover

Recensie: Eva Burgers – Undercover


Als Amy ’s avonds laat naar huis fietst, ziet ze vlakbij haar huis drie jongens een woning uit rennen. Tot haar grote verbazing is een van de drie haar eigen vriendje Ivar. Wat deed hij daar? Even later hoort ze dat er in dat huis een overval is gepleegd en dat daarbij iemand om het leven is gekomen. Dat kan Ivar toch niet op zijn geweten hebben? Het voorval laat Amy niet los en ze heeft geen idee wat ze moet doen. Moet ze naar de politie gaan of is het daarvoor te laat? Amy besluit dat ze Ivar eerst zelf wil confronteren, maar daarbij leert ze een hele andere kant van hem kennen. Had iedereen die haar voor hem had gewaarschuwd dan toch gelijk?

ISBN: 9789020609639 – Uitgeverij Kluitman – Aantal pagina’s: 100 – Young adult


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een jeugdthriller die vlot leest en smaakt naar meer, zowel van deze auteur als uit deze serie novelles.’

Verhaal

*****

Undercover is een thriller voor jongeren vanaf veertien jaar. Het is een verhaal dat zich absoluut in deze tijd afspeelt, hoofdpersoon Amy communiceert namelijk vooral via haar telefoon met haar vrienden. Vriendschap is een belangrijk thema, de vriendschap tussen Amy en Boris is hartverwarmend en het is fijn dat een vriendschap tussen een jongen en een meisje niet altijd gelijk een relatie hoeft te betekenen.
Amy heeft ook een vriendje, Ivar. Boris vertrouwt Ivar niet, zeker na de recente gebeurtenissen en wat Amy hem heeft verteld. Amy heeft moeite dat te geloven en blijft vertrouwen houden in Ivar.
— Isolde

Het boek

*****

Undercover is een van de novelles van Uitgeverij Kluitman. Het zijn veelal spannende boeken, in een gebonden uitgave voor jongeren vanaf 12 of vanaf 14 jaar, met een prijs onder de €10. De novelles zijn betaalbaar, niet te dik en bedoeld om lezen te stimuleren. Daarom kiest de uitgever ook bewust voor bekende auteurs.

Undercover is inderdaad gebonden en telt 100 bladzijden. De cover verraadt al dat het een spannend verhaal is. Het is een alleenstaand verhaal, maar nodigt absoluut uit om meer boeken uit deze serie te gaan lezen.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

Het verhaal is spannend, de hoofdstukken zijn kort en je wilt doorlezen en doorgronden wat er nu precies aan de hand is. Kortom, Undercover leest vlot en makkelijk.
Al heeft Undercover slechts 100 bladzijden, Burgers slaagt er in een volwaardig verhaal neer te zetten met meerdere verhaallijnen. Het gaat niet alleen om het ontrafelen van de rol van Ivar, maar ook om wat er die avond is gebeurd en wie er allemaal bij betrokken waren. Ook het (gebroken) gezin van Amy komt goed in beeld.
— Isolde

Passage uit het boek

‘De rechercheur tegenover me stelde zich voor als Mary en ze vertelde dat Boris een uur of twee terug op het bureau was geweest om te vertellen wat ik had gezien. Ze vroeg mijn identiteitskaart en tikte mijn gegevens in op de computer. Pas toen ze dat had gedaan, schoof ze het toetsenbord van zich af en keek me aan.
‘Boris is ervan overtuigd dat je gevaar loopt, en ik denk dat hij daar gelijk in heeft.’
Ik wist niet wat ik moest zeggen. Mijn beste vriend had me verlinkt bij de politie?
Mary boog iets naar voren. ‘Wat gaat er nu door je heen?’
Ik fronste mijn wenkbrauwen. ‘Hoezo?’

Voor wie is het boek?

Undercover is een thriller die goed aansluit bij de belevingswereld van middelbare scholieren vanaf een jaar of veertien. Er zijn zowel mannelijke als vrouwelijke personages die een belangrijke rol spelen, waardoor het boek leuk is voor jongens en voor meisjes.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Als je na de huiswerk nog wat tijd over hebt voordat je moet gaan sporten of eten is dat een goed moment om een stuk van Undercover te gaan lezen. Waarschijnlijk wil je er graag een glas frisdrank en een zak chips bij hebben.

100 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.