Recensie: Dr. Janneke Wittekoek – Het vrouwenhart

Recensie: Dr. Janneke Wittekoek – Het vrouwenhart


Het vrouwenhart wordt weliswaar begeerd, maar ook ernstig miskend. Cardioloog dr. Janneke Wittekoek heeft als missie om het vrouwenhart op de kaart te zetten, zodat minder vrouwen zullen sterven aan hart- en vaatziekten; daar sterven in Nederland elke dag 57 vrouwen aan. Mannen hebben vaak een krampende of drukkende pijn op de borst, vrouwen krijgen klachten als vermoeidheid, kortademigheid en rugpijn. Lange tijd werden deze klachten bij vrouwen niet direct gekoppeld aan hartklachten. Wittekoek gaat in Het vrouwenhart in op het ontstaan van dit verschil en legt het ontstaan van deze symptomen bij vrouwen uit. In 80% van de gevallen kunnen hartklachten voorkomen worden door verandering in leefstijl. Naast een populair wetenschappelijke uitleg over het hart en hartklachten geeft zij eveneens goede tips en ideeën om beter voor je hart te zorgen.

Janneke Wittekoek voltooide haar specialisatie tot cardioloog in 2008 en begon vervolgens een carrière als ondernemer in de zorg. In 2013 opende ze de HeartLife Klinieken in Utrecht; een expertisecentrum voor hart en gezondheid, gespecialiseerd in zowel behandeling als preventie van hart- en vaatziekten, met daarbij speciale aandacht voor vrouwen.

ISBN: 9789491729805 – Uitgeverij Lucht – Aantal pagina’s: 190 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Alles wat je wil weten over hartklachten van het vrouwenhart.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit is het eerste boek dat zich helemaal richt op het hart van vrouwen en de hartproblemen die kunnen ontstaan. Vrouwen zijn lange tijd genegeerd in de wetenschap en zo is er weinig bekend over hartproblemen bij de vrouw. Tot nu, want in dit boek leer je werkelijk alles over het vrouwenhart en wat je als vrouw zelf kunt doen om gezond te blijven.

— Luus

Schrijfstijl

*****

De vormgeving van dit boek is uitnodigend. Met rode tekst worden de belangrijke stukken aangegeven en de afbeeldingen laten je precies zien hoe het hart werkt. Janneke schrijft over haar eigen passies, hoe alles begon en hoe ze uiteindelijk cardioloog geworden is. Ook komen alle hartproblemen van de vrouw aan bod. Een boek dat makkelijk leest en je waarschijnlijk snel uit zult hebben.
— Luus

Passage uit het boek

Hart- en vaatziekten zijn doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Dagelijks overlijden in Nederland 57 vrouwen aan de gevolgen van hart- en vaatziekten, versus 53 mannen. Vroeger dachten we dat het een ‘mannenziekte’ was. Iets waar wij vrouwen van gevrijwaard bleven. Het waren namelijk de mannen die risicovol gedrag hadden als roken, drinken en stressvolle banen. Ze gingen minder bewegen omdat ze hun rijbewijs haalden, kregen dikkere buiken, een hogere bloeddruk en dus meer hart- en vaatziekten. Klinkt logisch. Dat de vrouwen met een inhaalslag bezig zijn, dat wisten we wel een beetje. Wij zijn namelijk ook net zo ‘stoer’ gaan doen.

Voor wie is dit boek?

Dit is een boek voor vrouwen, alle vrouwen. Want tegenwoordig komen er niet alleen op oudere leeftijd hartproblemen voor, steeds meer jonge vrouwen kunnen er op vroege leeftijd last van krijgen. In dit boek leer je alles over het hart; welke aandoeningen er zijn, waardoor deze aandoeningen worden veroorzaakt en wat we zelf kunnen doen om ons hart gezond te houden. Wat mij betreft een must read voor elke vrouw!
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

190 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.