Recensie: Jeff Kinney – Logboek van Theo Thorbecke (Het leven van een allerbeste vriend)

Recensie: Jeff Kinney – Logboek van Theo Thorbecke (Het leven van een allerbeste vriend)


Theo Thorbecke is de beste vriend van Bram Botermans, die we allemaal wel kennen van zijn dagboeken Het leven van een loser. Theo begint ook een dagboek, omdat Bram dat ook doet en Bram en hij eigenlijk altijd dezelfde dingen doen. Bram vindt dat bloedirritant en vindt dat Theo zijn idee heeft ingepikt. Maar Bram zou Bram niet zijn als hij het toch zijn kant ook weet te draaien. Bram vindt dat Theo van zijn dagboek maar een biografie van het leven van Bram van moet maken …
Theo noemt zijn dagboek Het leven van een allerbeste vriend. Niet omdat hij de beste vriend van Bram is, maar omdat Theo’s vader hem altijd zo noemt. In het dagboek beschrijft Theo allerlei dingen die hij met Bram heeft beleeft: vooral op school, thuis en tijdens logeerpartijtjes.

ISBN: 9789026150111 – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 224 – graphic novel


*****

4 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De beste vriend van loser Bram houdt ook een dagboek bij, nog meer hilarische avonturen!’

Verhaallijn

*****

Logboek van Theo Thorbecke bestaat uit allemaal korte stukjes, waarin Theo vertelt over zijn vriendschap met Bram (bekend van Het leven van een loser) en over alles wat ze samen zoal meemaken. Bram haalt grappen uit, Bram is boos op Theo, maar Theo gaat ook bij Bram logeren. Ze gaan samen leren voor een wiskundetoets en gelukkig komt Bram ook voor Theo op.
— Isolde

Illustraties

*****

Logboek van Theo Thorbecke is een graphic novel en dat betekent dat de illustraties even belangrijk zijn als de tekst. Het verhaal wordt zowel in de tekst als via de afbeeldingen verteld. De bladzijden van het boek zien er uit als de pagina’s in een gelinieerd schrift, met lijntjes dus. De zinnen zijn op de lijntjes geschreven, in een vrij groot lettertype. De afbeeldingen zijn in zwart wit over de lijntjes getekend en, dat kan bijna niet anders, passen perfect in het verhaal.
— Isolde

 

Stukje uit het boek

‘Bram zei dat het zonde van mijn tijd was om het huiswerk te maken want meneer Harder KEEK er niet eens naar. Hij zei dat ik net als iedereen lol moest trappen tot mevrouw Modi terug was en alles weer normaal werd.
Maar raad eens? Mevrouw Modi kwam NIET terug. Ze wilde bij haar kind blijven en dus bleef meneer Harder de rest van het JAAR onze leraar.
Ik dat dat het beter zou gaan nu meneer Harder onze officiële leraar was. Maar het ging SLECHTER.’

Voor wie is het boek?

Logboek van Theo Thorbecke is een boek voor jongens en meisjes van 10 tot 12 jaar, al zullen ook jongere lezers het boek graag lezen. Graphic novels zijn bij uitstek geschikt voor kinderen die niet van lezen houden. Het boek is meer dan een strip en heel toegankelijk.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.