Recensie: Jennifer L. Armentrout – Obsidian (Deel 1 van de vijf-delige serie Lux)

Recensie: Jennifer L. Armentrout – Obsidian (Deel 1 van de vijf-delige serie Lux)


In ‘Obsidian’, het eerste deel van de fantasyserie ‘Lux’ van Jennifer L. Armentrout, maakt Katy kennis met haar nieuwe buurman Daemon. Deze buitengewoon aantrekkelijke jongen blijkt helaas vreselijk arrogant te zijn, en ze kunnen het totaal niet met elkaar vinden. Dan wordt Katy aangevallen door een vreemde en stopt Daemon de tijd door met zijn hand te zwaaien. Daemon is namelijk een alien en het is niet Katy die wordt aangevallen, maar Daemon zelf. Dit eerste deel van Jennifer L. Armentrouts ‘Lux’-serie is zo goed dat je meteen verder wilt met deel 2, ‘Onyx’.

ISBN: 9789401913706 – Uitgeverij Zomer & Keuning – Aantal pagina’s: 432 – Young Adult


*****

4 van de 5 sterren – Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het ontdekken van aliens samen met Katy proeft naar meer.’

Hoofdpersonages

*****

Als Katy met haar moeder naar West Virginia verhuist, komt ze erachter dat ze wel hele knappe en vreemde buren heeft. Vooral Daemon, althans als hij zijn mond dichthoudt. Daemon is arrogant, irritant en een hork, maar toch voelt Katy zich tot hem aangetrokken. Katy wordt vriendinnen met zijn zus Dee en ontdekt dat Daemon en Dee aliens zijn. Haar buren hebben een universum van vijanden achter zich aan, die hun krachten willen stelen. Doordat Daemon zijn krachten heeft gebruikt waar Katy bij was, laat dit een spoor op haar achter, waardoor zij oplicht als een kerstboom. Dit is het begin van het ontwijken van de vijanden van de Luxen, namelijk de Arum.
— Nienke

Sfeer

*****

Obsidian is een cocktail voor een perfecte zomervakantie: spanning, liefde, mysterie en sarcasme. Het heeft het allemaal. Het gebikker tussen Katy en Daemon is in het begin schattig, maar naarmate het boek vordert, wordt het af en toe wat vervelend. Op een gegeven moment had ik wel wat genoeg van Katy’s gedachten dat ze Daemon iets wilde aandoen. En geloof me, die gedachten zijn er in geuren en kleuren.
Het ontdekken van de aliens vond ik erg tof om te lezen en de spanning die de Arum met zich meebrengen was een fijne afwisseling. Het mysterie omtrent de aliens en de verschillende soorten krachten was erg intrigerend. Hierdoor wil je namelijk verder lezen en meer weten. Ik hunker zeker naar meer. Ook de spanning tussen Daemon en Katy is precies goed. Het is namelijk precies genoeg om af en toe te schreeuwen: “Wanneer komen ze nu samen?” Hun relatie wordt langzaam opgebouwd, waardoor je steeds sneller gaat lezen.
— Nienke

Schrijfstijl

*****

De boeken van Armentrout zijn nieuw voor mij en wat heb ik genoten van haar gevoel voor sarcasme en zwarte humor. De nodige sarcastische opmerkingen kon ik erg waarderen. De world-building is ontzettend knap gedaan. Zeker door het feit dat Armentrout een heel nieuw deel van het universum erbij heeft verzonnen. Ik vond het erg intrigerend om over de Luxen en de Arum te ontdekken en zij omschrijft dit uitstekend. De gedachte dat wij niet de enige mensen in het universum zijn, is ergens behoorlijk fascinerend. Ik geloof er zeker in dat er nog van alles te ontdekken valt en door deze sciencefiction-setting wordt mijn fantasie weer lekker aangewakkerd.
— Nienke

Passage uit het boek

‘Weet je wat ik altijd heb gedacht?’ zei hij zacht.
We stonden nog steeds op het pad, met alleen wat gekwinkeleer van vogels om ons heen. Mijn stem dreef weg op een licht briesje. ‘Nee.’
‘Ik heb altijd het idee gehad dat de meeste knappe mensen, degenen die vanbinnen en vanbuiten echt mooi zijn, zich totaal niet bewust zijn van de uitwerking die ze op anderen hebben.’ Zijn blik zocht de mijne, en heel even stonden we teen aan teen tegenover elkaar. ‘Degenen die hoog opgeven van hun schoonheid, die verspillen wat ze hebben… hun schoonheid is alleen maar iets van voorbijgaande aard. Gewoon een huls die alleen maar schaduw en leegheid verbergt.’

Leesvoorschrift

Zorg dat je tijd vrij hebt voor Obsidian, want als je eenmaal bezig bent, wil je niets liever dan doorlezen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

432 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.