Recensie: Julie Kagawa – Nacht van de draak

Recensie: Julie Kagawa – Nacht van de draak


Boze krachten hebben het lot van de wereld in handen…

Eens in de duizend jaar, wanneer een nieuw tijdperk aanbreekt, krijgt degene die op dat moment eigenaar is van een geheimzinnige perkamentrol een geweldige kans. Hij of zij kan de grote Kami-draak aanroepen en een wens doen. Dat moment is bijna daar, en boze krachten zijn eropuit om de rol in handen te krijgen.

Yumeko heeft het laatste stuk van de drakenrol opgegeven om haar vrienden te redden. Nu moeten zij en haar reisgenoten zo snel mogelijk naar de woeste kust van Iwagoto om de Meester der Demonen tegen te houden, voordat hij de kans krijgt de grote Kami-draak aan te roepen. Want hij zal een wens doen die de hele wereld in het verderf zal storten…

Het wordt een race tegen de klok in het adembenemend spannende slot van de Schaduw van de vos-serie.

ISBN: 9789402705027 – HarperCollins Holland – Aantal pagina’s: 384 – Young Adult


*****

4 van de 5 sterren – Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Indrukwekkend slot van een intrigerend drieluik!’

Hoofdpersonages

*****

Yumeko, Tatsumi, Daisuke, Okame, en Reika vervolgen hun missie om de Meester der Demonen tegen te houden de Kami-draak op te roepen. Onderweg stuiten ze op verschillende obstakels en komen ze steeds meer te weten over elkaar en zichzelf.
We komen in het laatste deel meer te weten over Yumeko’s verleden, wat ik ontzettend verrassend en interessant vond. Al twee delen zijn we als lezer aan het gissen naar haar achtergrond, en wanneer dit bekend wordt gemaakt, is het ook echt een ervaring op zich.
— Nienke

Sfeer

*****

Japanse mythologie blijft mij interesseren en op hetzelfde moment ook verbazen. Het kan zo ineens van rustgevend omslaan in kwaadaardig. Deze verschillende overgangen zet Kagawa uitmuntend neer. Kagawa weet de Japanse sfeer en uitgangspunten perfect neer te zetten op papier. Als buitenstaander van deze cultuur is het makkelijk om je te verliezen in de prachtige natuur, folklore en actie die het boek behelst.
— Nienke

Schrijfstijl

*****

Ik moet toegeven dat ik altijd erg onder de indruk ben van Kagawa’s schrijfstijl. De manier waarop Kagawa alles beschrijft en uitwerkt is erg fascinerend om te lezen, soms misschien net wat té beschrijvend, vandaar dat het niet de vijf sterren haalt. Ook vind ik de world-building en character development erg goed gedaan. De achtergrond verhalen van de verschillende personages komen in dit slot allemaal bij elkaar. Alles leidt tot een groot hoogtepunt dat mij versteld deed staan.
— Nienke

Passage uit het boek

‘Ik tilde Yumeko op, ging met mijn rug tegen een boom zitten en trok haar op mijn schoot. Haar hartslag durfde ik niet te controleren, uit angst dat ik niets zou voelen. Of erger, dat ik wel iets zou voelen en dat het onder mijn vingers zou verzwakken, dat ik er machteloos getuige van zou zijn dat het vossenmeisje me voorgoed ontglipte.’

Leesvoorschrift

Wil je even de lastige, hedendaagse problemen vergeten? Duik dan weg in de wereld van natuurgoden, folklore en magie. Vergeet je sake niet!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

384 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.