Recensie: Karen Rose – Het kwaad in jou

Recensie: Karen Rose – Het kwaad in jou


Rechercheur Clay Maynard spoort vermiste kinderen op, maar zijn eigen dochter Taylor is door haar moeder jarenlang bij hem weggehouden. Al sinds haar jeugd heeft haar moeder Taylor verteld dat haar vader een monster is, maar nu ze hem eindelijk ontmoet kan ze dat beeld bijstellen. Terwijl Taylor werkt als therapeut en eindelijk nieuwe vriendschappen en familiebanden durft aan te gaan, ligt er een gevaar op de loer. Een gevaar dat duisterder en bedreigender is dan iedereen kan vermoeden.

ISBN: 9789026145902 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 464 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Het ene moment zit je te snotteren en het andere moment lopen de rillingen over je rug van de spanning.’

Hoofdpersonages

*****

Het boek wordt vanuit verscheidene perspectieven beschreven, die vreemd genoeg allemaal een connectie met elkaar hebben. Zo begint het boek met Jazzie Jarvis een meisje van 11 jaar dat haar moeder vermoord aantreft in hun appartement. Wat Jazzie precies gezien heeft is onbekend, want sinds dat voorval weigert ze te praten. Dan heb je Taylor Dawson nog, de therapeute van Jazzie en haar zusje Janie. Taylor is de nieuwe stagiaire op de boerderij ‘’Healing Hearts with horses’’ een boerderij die slachtoffers van misdrijven helpt met paarden. Echter heeft Taylor ook een dubbele agenda, want de echte reden dat ze naar de boerderij is gekomen ligt toch wat anders dan alleen het helpen van de kinderen. Ze is opzoek naar haar biologische vader Clay Maynard, een man waarvan ze altijd geloofd had dat het een monster was. Dat had haar moeder haar tenminste wijsgemaakt.
Verder maak je ook kennis met Ford Elkhart de zoon van de eigenaresse van de boerderij die al vanaf het eerste moment een zwak had ontwikkeld voor Taylor. Gage Jarvis, de vader van Jazzie en Janie heeft ook een grote rol en er worden ook veel perspectieven vanuit hem geschreven. Niet gek natuurlijk, want hij is de hoofdverdachte.
JD Fitzpatrick onderzoekt de moord op Valerie en hier betrekt hij Taylor en Clay ook bij. Hij hoopt dat Taylor het meisje aan het praten krijgt, want hij wil dolgraag weten wat ze gezien heeft. Kortom je maakt kennis met een heleboel personages, want dat was nog lang niet iedereen!
— Annechien

Sfeer

*****

Per perspectief verschilt de sfeer ook enorm. Zo merk je de doodsangsten die Jazzie uitstraalt. Je krijgt een kijkje in haar hoofd en weet wat ze denkt en alleen al daaruit merk je hoe doodsbang het meisje geweest moet zijn toen ze haar moeder aantrof. Je voelt de onzekerheid van Taylor wanneer iedereen erachter komt dat ze de lang verloren dochter is van Clay .Je merkt dat ze dolgraag haar biologische vader wil leren kennen, maar ook dat ze haar heel erg schuldig voelt over het verleden. Ondanks dat dit niet haar fout is, voelt dit voor Taylor wel zo. Bij het perspectief van Clay merk je hoe opgelucht hij is nu zijn dochter hem is komen zoeken en dat zijn jarenlange zoektocht niet voor niks is geweest.
Alle perspectieven hebben wel één ding gemeen en dat is dat de spanning om te snijden valt! De spanning is wel bij iedereen anders, maar de spanning is er zeker. Zo is Jazzie bang dat de moordenaar van haar moeder haar vindt, Taylor is bang dat Clay haar niet wil, Clay is daarentegen weer bang dat Taylor hem opnieuw verslaat en Gage is bang dat ze hem vinden.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Het enige nadeel vond ik wel dat er zoveel perspectieven waren. ik vond dat je echt de tijd nodig had om te ontdekken wie wie was en wat de connecties tussen de mensen waren. Zodra je dat eenmaal doorhad paste het plaatje perfect in elkaar en wilde je alleen maar meer van het boek. Het bijzondere vond ik wel dat jij als lezerzijnde vrijvlot wist wie de moordenaar was, zonder dat de personages dit wisten. Ondanks dat je wist wie de moordenaar was maakte dit het niet minder spannend.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Maggie schraapte haar heel. ‘Clay ik wil je graag voorstellen aan onze nieuwe stagiaire. Ze heet Taylor Dawson.’
‘Aangenaam kennis te maken Tay-‘ Clay had met uitgestoken hand ter begroeting een stap naar voren gedaan, maar toen wankelde hij even en bleef stokstijf staan. De uitdrukking op zijn veranderde in enkele seconden van beleefde verwarring naar achterdochtige herkenning en geschokt ongeloof.
Een hele lang tijd zei niemand iets. Het was alsof iedereen collectief de adem inhield. Clay’s ogen waren strak gericht op Taylors gezicht. Zijn mond stond open en hij slikte een paar keer in een poging om te praten.
‘O mijn god,’ wist hij eindelijk fluisterend uit te brengen. ‘O mijn god.’’

Leesvoorschrift

Heerlijk languit op stoel buiten in het zonnetje. Een glas water te bij en je middag is compleet!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

464 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.