Recensie: Karen Swan – De Spaanse belofte

Recensie: Karen Swan – De Spaanse belofte


Charlotte Fairfax is een vermogensadviseur en moet voor een belangrijke klus naar Madrid. Mateo Mendoza, erfgenaam van een enorm Spaans landgoed, heeft gevraagd of ze hem wil helpen een kwestie met zijn vaders testament op te lossen. De timing is niet perfect: Charlottes bruiloft staat gepland voor een week erna. Ze is ervan overtuigd dat ze het probleem snel en efficiënt zal oplossen, zodat ze snel terug kan naar Londen, waar haar verloofde ongeduldig op haar wacht.

Zoals bij de meeste families met geld, macht en privileges is niet alles altijd wat het lijkt, en achter de merkkleding en prachtige huizen van de Mendoza’s schuilt een overvloed aan geheimen, verraad, schandalen, rivaliteit en liefdesverdriet. Tijdens haar zoektocht wordt Charlotte ingehaald door haar eigen verleden, en staat alles waar ze zo hard voor heeft gewerkt op het spel, zelfs haar aanstaande huwelijk.

ISBN: 9789401612647 – Xander Uitgevers – Aantal pagina’s: 395 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Verrassende roman over rijkdom en familiebanden.’

Hoofdpersonages

*****

Charlotte is vermogensadviseur en wordt door Mateo Mendoza gevraagd om het testament van zijn vader te bekijken. Carlos Mendoza wil namelijk zijn volledige vermogen nalaten aan ene Marina Quincy. Mateo weet niets over het bestaan van deze vrouw en het is Charlottes taak om dit uit te zoeken. Wanneer ze gaat samenwerken met onderzoeker Nathan graaft ze niet alleen in het verleden van Marina, maar ook in dat van haarzelf.

Marina Quincy is een vrouw van in de negentig. Ze wordt door Charlotte opgezocht omdat ze een vermogen zou erven. Niemand weet iets over deze erfenis en de reden waarom ze dit erft, maar Marina weet dit zelf heel erg goed…
— Kaylee

Sfeer

*****

Rijkdom is iets wat vaak geïdealiseerd wordt, maar in De Spaanse belofte blijkt dat geld niet alleen maar geluk brengt. Familiekwesties komen uitgebreid aan bod, evenals de wens om hieraan te ontsnappen. Daarnaast wordt het leed van de Spaanse burgeroorlog beschreven.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

In De Spaanse belofte lees je twee verhaallijnen, het heden en het verleden. In het heden lees je over Charlotte die probeert de erfgename van de familie Mendoza te vinden. Hierbij wordt ze herinnerd aan haar eigen verleden. De tweede verhaallijn gaat over de Spaanse burgeroorlog. Door de afwisseling blijf je als lezer geboeid. De lijnen lopen los van elkaar, maar komen op het einde samen. Zonder al te veel te verklappen: dit is een heel verrassend en onverwacht einde…
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Marina keek naar de onbekenden, die op hun beurt haar aankeken: Sindo, Ivan, Luciana, Marta en natuurlijk Paloma. Waren zij nu haar familie? Ze wilden tenslotte dezelfde dingen. Ze dacht aan Juan en Santi, aan Arlo, alle mensen van wie ze had gehouden en die ze op verschillende manieren was kwijtgeraakt. De familie die ze had gehad. Had ze een keus? Wie was er verder nog voor haar in deze wereld? ‘Dan doe ik mee,’ zei ze schouderophalend.’

Leesvoorschrift

Het liefst lees je dit boek in Madrid, op een bankje in het zonnetje. Voel de zon op je huid en verwonder je ondertussen over de schoonheid van de stad. Vergeet vooral niet om tussendoor een verkoelend ijsje of drankje te scoren!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

69%

31%

Hoe dik is de pil?

395 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.