Recensie: Karin Slaughter – Triptiek

Recensie: Karin Slaughter – Triptiek


Wanneer in een van de beruchtste wijken van Atlanta een gruwelijke moord wordt gepleegd op een prostituee, wordt speciaal agent Will Trent ingeschakeld om op onderzoek uit te gaan. De schokkende misdaad blijkt er één uit een reeks. Op dezelfde dag dat er in de achtertuin van een politieman een nieuw lijk wordt gevonden, duikt ex-gedetineerde John Shelley op, die na twintig jaar gevangenschap wegens moord en verkrachting op vrije voeten is gekomen. Plotseling lijkt de sleutel tot de mysterieuze zaak dichterbij dan gedacht…

ISBN: 9789402700343 – HarperCollins – Aantal pagina’s: 480 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Nastassia


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een ijzersterke thriller met uitstekend uitgewerkte personages die je niet loslaten.’

Hoofdpersonages

*****

In het eerste deel leer je rechercheur Michael Ormewood uit Atlanta kennen. Hij wordt op een zaak gezet om de gewelddadige moord op een prostituee te onderzoeken. Hij krijgt hulp van speciaal agent Will Trent, een beschadigde man die ook nog eens worstelt met dyslexie.
In het tweede deel van het verhaal leer je John Shelley kennen. John heeft er net een gevangenisstraf opzitten van 20 jaar voor de moord op een minderjarig meisje. Hij houdt nog steeds vol dat hij onschuldig is.
— Nastassia

Sfeer

*****

De sfeer in het boek begint heel grimmig, met een gruwelijke plaats delict. Doordat je als lezer meekijkt met verschillende personages, ga je zelf een beetje detective spelen om zo snel mogelijk de waarheid te achterhalen. Triptiek is een spannende pageturner die niet teleurstelt.
— Nastassia

Schrijfstijl

*****

Het boek is opgedeeld in drie delen, waarin gewisseld wordt van hoofdpersonage. Karin Slaughter laat de verschillende verhalen moeiteloos ineenvloeien en laat niks aan de verbeelding over. De scenario’s zijn heel mooi in detail uitgewerkt. Daarnaast komt Karin Slaughter met plottwists die je met verstomming slaan.
— Nastassia

Passage uit het boek

Haar ogen stonden wijd open en staarden leeg naar de muur. Een van haar nepwimpers was losgeraakt, zodat er nu een derde wimper onder haar linkeroog zat. Haar neus was gebroken, haar wang was verschoven doordat de botten onder het oog verbrijzeld waren. Het licht werd weerkaatst door iets in haar open mond en toen Michael nog een stap zette, zag hij dat haar mond tot de rand toe gevuld was met vocht, en dat dat vocht bloed was. De lamp boven haar werd als een herfstmaan in de rode plas weerspiegeld.

Leesvoorschrift

Dit boek is perfect voor een donkere dag, waarbij je niet van plan bent om naar buiten te gaan. Zorg maar dat je niet gestoord kan worden, want deze wil je in één trek uitlezen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

480 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.