Recensie: Kate Hudson – Pretty Happy

Recensie: Kate Hudson – Pretty Happy


Kate Hudson is naast actrice ook erg geïnteresseerd in wat mensen gelukkig maakt.
Pretty Happy is een oprecht boek over hoe zij ontdekt heeft in contact te komen met haarzelf, en wat haar lichaam nodig had om positief en gemotiveerd te blijven. Kate Hudson laat je zien hoe je helemaal happy kunt worden door goed naar je lichaam te luisteren. Want, zo zegt ze: ‘You don’t have to be perfect, pretty happy is pretty good’.
In Pretty happy deelt Kate Hudson de vier belangrijkste lessen die haar gezond en gelukkig maken én houden. Deze lessen zijn geïnspireerd op de levenslessen van haar moeder, actrice Goldie Hawn. Kate Hudson leert je een intuïtieve relatie aan te gaan met je lichaam, ze leert je goed te eten en te bewegen op een manier die bij jou past. Want waarom zou je genoegen nemen met middelmatig en hectisch als je je gewoon geweldig kunt voelen?

ISBN: 9780062434234 – Uitgeverij Spectrum – Aantal pagina’s: 235 – Informatief


*****

3 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Laat je inspireren door Kate Hudson’s persoonlijke weg naar een gezond en mindful lichaam.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Kate Hudson schreef dit boek omdat ze haar zoektocht graag wil delen. Haar zoektocht naar de beste versie van zichzelf, om zo goed mogelijk te functioneren en gelukkig te kunnen zijn. Ze deed dit door haar leefstijl onder de loep te nemen en door vallen en opstaan te weten komen wat voor haar werkt en wat niet. Het is vooral een boek dat je handreikingen geeft en je laat onderzoeken voor jezelf wat werkt voor jouw lichaam. Kate wil vooral niet dat je alles klakkeloos overneemt, maar onderzoekt en je eigen manier vind. Het boek inspireert en geeft je wellicht nieuwe ideeën om je leven in te richten, op een toegankelijke en vriendelijke manier.

— Luus

Schrijfstijl

****

Kate geeft met dit boek een kijkje in haar leven en het voelt persoonlijk aan bij het lezen ervan, alsof een vriendin haar tips en trucs met je deelt. Alle facetten van je goed voelen zijn in het boek verwerkt: je lichaam leren kennen en happy worden door voeding, sport, mindfulness en ontgifting. Het niet dwingende karakter en hoge vriendinnen-gehalte maakt dit tot een prettig en gezellig boek, waar je ook nog eens bruikbare informatie uithaalt waar je echt iets aan hebt.
— Luus

Passage uit het boek

‘Luisteren naar je lichaam betekent dat je in contact staat met je lichaam en het respecteert – waar je nu bent en waar je in de toekomst wil zijn. Het betekent dat je compleet eerlijk tegen jezelf bent en zowel je sterke punten als die delen van jezelf die je in de problemen kunnen brengen, erkent. Als je nu begint met jezelf te accepteren, zul je zeker slagen. Als je een hechte relatie met je lichaam wilt ontwikkelen, de behoeften en wensen ervan wilt begrijpen, ontdekken waar je lichaam van houdt (wat jou energie en een tevreden gevoel geeft) waar het negatief op reageert, wil ik hier graag wat tips met je delen.
• Je wilt dat innerlijke vertrouwen vinden dat je weer terug naar je kern brengt en dat je leidt.
• Je wilt naar je lichaam leren luisteren, zodat je niet elke dag overdreven hoeft te zijn met wat je eet.
• Je wilt een manier van bewegen integreren in je dagelijks leven die je een vitaal en sterk gevoel geeft, en je het idee geeft dat jij de touwtjes in handen hebt.
• Je wilt gemoedsrust en kalmte vinden zodat je goed kunt slapen en uitgerust wakker kunt worden.
• Je wilt naar je lichaam kunnen luisteren als het van zich laat horen.’

Voor wie is dit boek?

Dit boek is vooral geschreven voor vrouwen die beter naar hun lichaam willen leren luisteren. Kate vertelt over de weg die ze afgelegd heeft tot ze kwam waar ze nu is: pretty happy! Je lichaam kennen en goed aanvoelen wat het nodig heeft is volgens Kate de sleutel tot een succesvol en gelukkig leven. Een goed idee om dit boek te lezen als je je wilt laten inspireren en wil leren hoe je dat doet.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

235 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.