Recensie: Kathelijn Hulshof – Gevalletje borderline

Recensie: Kathelijn Hulshof – Gevalletje borderline


Gevalletje borderline. Het wordt negen van de tien keer gebruikt als mensen het over een emotionele vrouw hebben. Borderline kent een negatieve connotatie, en toen Kathelijn Hulshof gediagnostiseerd werd met de stoornis liet ze zich hier vanaf moment één ongemerkt door leiden. Ze kon voor zichzelf nog wel accepteren dat ze borderline had, maar wilde het niet delen. Anderen zouden denken dat ze gek was, misschien zelfs gewelddadig en zeker manipulatief.

In Gevalletje borderline vertelt Kathelijn openhartig over haar eigen ervaringen met de borderline persoonlijkheidsstoornis. Ze bespreekt de symptomen, duikt in haar verleden om naar mogelijke oorzaken te zoeken, vertelt over de verschillende therapieën die ze volgde en tot slot over haar medicijngebruik.

Met dit boek hoopt Kathelijn dat ‘gevalletje borderline’ niet langer te pas en te onpas als scheldwoord wordt gebruikt, maar de stoornis eindelijk beter begrepen wordt.

ISBN: 97894634922270 – Blossom Books – Aantal pagina’s: 283 – Non-fictie


*****

4 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Aangrijpend verhaal over het hebben van de ziekte borderline.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

In Gevalletje borderline geeft Kathelijn Hulshof je een uniek inkijkje in haar hoofd en beschrijft hoe het is om borderline te hebben. Ze legt uit wat de persoonlijkheidsziekte precies is, wat het met haar doet, hoe het zich bij haar uit en wat de gevolgen zijn. Daarnaast beschrijft ze welke therapieën ze gevolgd heeft. Het is ontzettend boeiend om te lezen, ook als je net als ik niet te maken hebt met borderline.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Kathelijn Hulshof heeft in mijn ogen een prachtig verhaal geschreven over de ziekte borderline. Ze neemt je letterlijk mee in haar gedachten, haar gevoelens en haar ervaringen.
Ze weet haar verhaal heel duidelijk te vertellen, soms met humor en wat zelfspot. Ik vind het heel bijzonder om een inkijkje te mogen nemen in het hoofd van iemand met de ziekte.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Labels vertellen geen verhaal. Toch vond ik het prima om aan de hele wereld te vertellen dat ik OCPS had. Over borderline hield ik veelal mijn mond. OCPS was een soort OCD en daar had iedereen weleens last van. Monica uit Friends ook en zij is heel beroemd. Perfectionisme is goed om te hebben, daar kun je ver mee komen. Dat het mijn leven ernstig beperkte, vertelde het label niet. Dat kwam me eigenlijk wel goed uit. Ik maakte gebruik van het algemene beeld dat mensen over OCD en perfectionisme hadden om mijn OCPS uit te leggen. Daardoor hoefde ik niet de diepte in te gaan. Ik kon vertellen dat er iets mis was en dat ik daarvoor therapie volgde.’

Voor wie is dit boek?

Dit boek is voor iedereen die meer wil weten over de ziekte borderline. Of je er zelf mee te maken hebt, of misschien iemand in je omgeving, of als je niet weet wat de ziekte precies is.
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

283 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.