Recensie: Kendare Blake – Duistere troon

Recensie: Kendare Blake – Duistere troon


Drie zusjes en één troon – de strijd om de macht is begonnen…

Wie van de koninklijke zusjes zal als overwinnaar uit de bus komen en de troon mogen bestijgen?

Katharine, eens de zwakste van de drieling, voelt zich sterker dan ooit tevoren. Arsinoe heeft de waarheid over haar krachten ontdekt en beseft dat haar geheim weleens in haar voordeel zou kunnen werken. En Mirabella, altijd de sterkste en de gedoodverfde koningin, raakt in groot gevaar.

ISBN: 9789402702835 – Uitgeverij HarperCollins Holland – Aantal pagina’s: 352 – Young Adult


*****

4 van de 5 sterren – Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Krachtiger, bloederiger en nog fascinerender!’

Hoofdpersonages

*****

Net als in Koninginnen krijgen we weer te maken met de drie koninginnen: Arsinoe, Mirabella en Katherine. Echter draait het boek dit keer niet alleen maar om hen. Dit keer komen we ook meer te weten over de ondersteunende personages zoals Billy, Jules, Joseph, Pietyr, Madrigal en Caragh.
Ik vond dit prettig om te lezen, aangezien de koninginnen allemaal een soort familie hebben. Door meer over deze personages te weten te komen, kon ik me toch meer inleven in de situaties en waarom Katherine bijvoorbeeld heel anders reageert dan bijvoorbeeld Arsinoe zou hebben gedaan. Alle drie zijn ze zo anders opgevoed en het is leuk om meer te weten over de personages die de koninginnen steunen, want ook zij zijn enorm belangrijk.
Zo vond ik de worstelingen van Jules en Billy erg intrigerend om te lezen, omdat het toch wel twee van mijn favoriete personages zijn.
— Nienke

Sfeer

*****

Ook bij deel twee van de Three Dark Crowns-serie duurt het even voor het verhaal op gang komt. We moeten weer even in het verhaal komen. Echter als het eenmaal aan de gang is, wil je ook niet meer stoppen! De grote opbouw dat nodig was in Koninginnen – en dat het boek misschien wat traag maakte – is met Duistere troon van tafel geveegd, omdat Blake dit krachtige boek leverde!
De sfeer is intenser, bloederiger en je voelt de onderlinge spanning tussen de personages. Toch zijn er ook tedere momenten die het geweld haarfijn afwisselen.
De plotopbouw was erg goed gedaan, want de kleine hoofdstukken tussendoor werken echt naar een intens doel en Blake hield me hierdoor echt in haar greep. Alles valt op z’n plek, maar toch zijn er nog zoveel vragen die beantwoordt moeten worden en die een grimmige toekomst voorspellen, maar ik ben meer dan bereid om hierachter te komen.
— Nienke

Schrijfstijl

*****

Blake schrijft vlot en makkelijk. Het lijkt me niet makkelijk om uit zoveel verschillende POV’s te schrijven, maar Blake laat zien dat ze dit tot in de puntjes beheerst, dat elk personage verschillend is en dat deze kleinere hoofdstukken ook verschillend aanvoelen. Wat zo knap is, is dat elk personage slechte en goede eigenschappen heeft en Blake dit ook laat voelen. We zien niet alleen maar goede of slechte dingen. Er waren namelijk momenten dat ik bepaalde personages zo graag een knuffel wilde geven en het volgende moment ook eigen handig het Breccia-domein in wilde gooien. De switch die Blake hiermee maakt, is enorm.
Blake heeft een fantastische, duistere wereld gecreëerd en ik kan alleen maar complimenten geven voor hoe ze dit voor elkaar krijgt. De wereld is zo enorm intrigerend dat je door jezelf gedwongen wordt om door te gaan, want er is nog zoveel om te ontdekken!
Het enige wat ik jammer vond, was dat er een paar vage verwijzingen waren, zoals Pietyr hoeft het niet te weten, maar hij weet het, of, alleen de Koningin weet het. Wat? Het leken vage, halve antwoorden waar ik toch wat meer had verwacht, maar misschien komen we daar in het volgende deel achter.
— Nienke

Passage uit het boek

‘Maar iedereen weet dat het Breccia-domein meer is dan een leeg gat in de aarde. Wie weet wat er gebeurd is met de koninginnen die in deze duisternis zijn geworpen? Die rechtstreeks het hart van het eiland in werden gegooid, waar het oog van de Godin altijd geopend is? Wie weet wat ze met die koninginnen heeft gedaan of wat er van hen is geworden?’

Leesvoorschrift

Bij een grimmige sfeer is het alleen maar toepasselijk om kaarsjes aan te steken, een kop thee te zetten en het jezelf gemakkelijk maken in een lekkere stoel of op bed.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

 

40%

Hoe dik is de pil?

352 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.