Recensie: Laura de Koning – De Leesclub

Recensie: Laura de Koning – De Leesclub


Eline en Renske zijn al sinds de basisschool bevriend. Ze delen een onstilbare leeshonger en op initiatief van Renske hebben ze een leesclub opgericht. Renske heeft net te horen gekregen dat ze het vervallen landhuis van een tante heeft geërfd, maar ze twijfelt of ze de erfenis wel kan en wil aannemen. De leesclubleden reageren enthousiast en bedenken zelfs een nieuwe bestemming: een landhuis voor lezers én schrijvers. Een plek waar lezers elkaar kunnen ontmoeten en schrijvers zich kunnen terugtrekken om aan een nieuw boek te werken. Renske en haar vriendinnen gaan aan de slag, en krijgen het tijdens de grote verbouwing te stellen met allerlei bouwperikelen, norse buurmannen en onbetrouwbare types. Zal het ze lukken hun droomplek te verwezenlijken

ISBN: 9789026344527 – Ambo|Anthos – Aantal pagina’s: 309 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Heerlijk verhaal over vier vriendinnen die hun dromen najagen door een bed & breakfast te openen voor lees- en schrijfliefhebbers. ‘

Hoofdpersonages

*****

Renske, Eline, Didi en Phaedra zijn de hoofdpersonages in dit verhaal. Ze kennen elkaar van hun leesclubje en groeien uit tot een hechte vriendinnengroep. Ze zijn alle vier verschillend, maar vormen samen een heel goed team.
— Kaylee

Sfeer

*****

Tijdens het lezen van die boek voelde het alsof ik eventjes op vakantie was. De hoofdpersonen nemen je mee in hun avonturen in het landhuis en geven je ‘een kijkje in de keuken’. Ze laten zien dat het opzetten van een bed & breakfast vele leuke kanten kent, maar dat er momenten zijn dat het niet zo gemakkelijk is.
Er zijn vooral spanningsmomenten rondom de liefdesavonturen van de meiden. Zoals iedere opbloeiende liefde kent deze soms de spannende en onzekere momenten.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Het verhaal is geschreven vanuit de vier vriendinnen. Telkens wordt het verhaal vertelt vanuit één van de personages. Zelf vind ik dit heel leuk, aangezien je het verhaal op deze manier vanuit vier personen meekrijgt.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘‘Een bed & breakfast met bibliotheek,’ peinst Renske. ‘Zou kunnen werken’. ‘Je moet het veel grootser zien,’ begon Phaedra. ‘We kunnen lezingen met bekende auteurs plannen en themaweekenden organiseren. We moeten in contact zien te komen met andere leesclubs en hun aanbieden een paar dagen hier door te brengen. Een van ons zou dan zo’n leesclub kunnen voorzitten. Of een ontmoeting tussen verschillende leesclubs kunnen leiden bijvoorbeeld’. ‘Schrijfretraites zijn ook helemaal in,’ merkte Eline op. ‘De mogelijkheden zijn eindeloos,’ zei Phaedra.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek vooral tijdens een gure winteravond, lekker onder een dekentje met een kopje thee (en een heerlijk stukje chocolade).

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

309 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.