Recensie: Linwood Barclay – Lift

Recensie: Linwood Barclay – Lift


Er heerst chaos en paniek in New York. Drie dagen na elkaar gebeurden er dodelijke ongelukken met liften. De burgemeester verordende dat niemand nog gebruik mag maken van een lift, omdat men vermoedt dat er kwade opzet in het spel zit. Voor een verticale stad zoals New York is dit een catastrofe.
Rechercheurs, Jerry Bourque en Lois Delgado, en journaliste Barbara Matheson, proberen uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Kunnen zij het raadsel ontrafelen en erger voorkomen?

ISBN: 9789022589366 – Uitgeverij Boekerij – Aantal pagina’s: 415 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Lift is een spannend boek dat je tot het einde op het puntje van je stoel laat zitten.’

Hoofdpersonages

*****

Jerry Bourque en Lois Delgado zijn twee rechercheurs van het New Yorkse politiekorps. Zij onderzoeken aanvankelijk de moord op een man in een park. Barbara Matheson is een journaliste die heel kritische artikelen schrijft over burgemeester Headly. De burgemeester is een man die over lijken lijkt te gaan om zijn zin door te drijven. Hij behandelt zijn zoon Glover op een heel denigrerende manier. Chris Vallins is de vertrouwenspersoon van de burgemeester. Het lot brengt al deze mensen samen op een cruciaal moment.
— Marita

Sfeer

*****

Het is even wennen aan de sfeer in Lift. Het speelt zich af in New York, ligging van gebouwen en straatnamen spelen soms een rol in het verhaal. Als je New York niet kent is het in het begin daarom soms moeilijk om je in te leven in het boek. Naarmate het verhaal vordert en je de personages beter leert kennen wordt het echt nog spannend.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Lift komt nogal traag op gang. De eerste bladzijden van het boek gaven mij de indruk dat het boek niet echt iets voor mij was. Maar eens ik verder las geraakte ik meer en meer geïntrigeerd door het verhaal. De personages worden zodanig beschreven dat je de indruk krijgt dat je hun emoties zelf kunt voelen. Het slot van het boek is echt bloedstollend.
— Marita

Passage uit het boek

‘Barbara zat zoals elke avond voordat ze het licht uitdeed in kleermakerszit op het bed met haar MacBook op schoot. Ze klikte van site naar site, en las de laatste artikelen van The New York Times, Politico, The Hill, The Huffington Post, CNN en Buzzfeed.
Ze had wat pijnstillers voor haar elleboog genomen, waar ze nog steeds veel pijn aan had. Ondanks het dringende verzoek hris Vallins was ze niet langs het ziekenhuis gegaan. Ze was gevallen. Nou en? Mensen vielen zo vaak. En haar elle oog werkte nog steeds. Dat wist ze uit ervaring, want toen ze thuiskwam had ze nog een fles chardonnay in haar wijnglas uitgeschonken.
Het was haar de rest van de dag niet meegevallen om Chris Vallins uit haar hoofd te zetten. Ze voelde dingen voor hem die ze niet wilde voelen.
Zet het van je af, zei ze tegen zichzelf.’

Leesvoorschrift

Dit boek komt tot zijn recht op een koude, donkere zondagnamiddag, op de sofa onder een zacht dekentje met een koffie en een koekje bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

40%

60%

Hoe dik is de pil?

415 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.