Recensie: Loes Wijnhoven – De hotelgids

Recensie: Loes Wijnhoven – De hotelgids


In De hotelgids laat Louisa een leven met verschillende minnaars en een carrière als klassiek zangeres achter zich om aan een hotelgids te werken, een idee dat ze jat van een van haar scharrels. Ze ziet het als de perfecte mogelijkheid om op zoek te gaan naar betekenisvolle nachten.

Met slechts een koffer, een notitieboekje en een beperkt budget reist ze van een kasteel in Parijs naar een familiehotel op de Wadden en alles daartussen, op zoek naar avontuur en vrijheid. Geluk, haar verschijning, nieuwsgierigheid en moed brengen haar ver, maar ze is er tegelijkertijd compleet van afhankelijk. Hoe vrij ben je dan eigenlijk?

ISBN: 9789493168824 – Das Mag Uitgevers – Aantal pagina’s: 256 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Vermakelijke roman die ontzettend goed wegleest.’

Hoofdpersonages

*****

Louisa is klassiek zangeres en na haar laatste reeks optredens heeft ze de drang om te vertrekken. Waar naartoe weet ze niet, totdat ze met haar (ex-vriend breekt en zijn idee jat voor het schrijven van een hotelgids. Met een koffer vol spullen, haar notitieboekje en een vooraf gesteld budget stippelt ze het plan uit om tien hotels te bezoeken en hier een recensie over te schrijven. Haar ultieme doel is het vinden van vrijheid. Ze begint in Parijs en door haar ontmoeting met een knappe kunstenaar logeert ze in een enorm kasteel. Dit is het startschot van haar turbulente reis waarbij ze veel meemaakt, vaak uit haar comfortzone moet stappen en vooral veel over zichzelf en haar leven leert.
— Kaylee

Sfeer

*****

De hotelgids is zeer prettig om te lezen. Ik vind wel dat je vanaf het begin kennis maakt met een oppervlakkige Louisa. Ze is zangeres, woont in een kraakpand, drinkt en feest veel en is gek op mannen die ze dan ook graag mee naar huis neemt. Wanneer ze haar trip begint, komt ze al snel een knappe Fransman tegen met wie ze meteen afspreekt en in zijn hotelkamer belandt. Ik had zo het vermoeden dat dit de voorbode was voor alle hotels, maar dit was niet het geval. Naarmate het boek vordert, wordt Louisa volwassener en gaat ze inzien dat vrijheid niet alleen (het verlaten van) mannen is, maar dat je dit ook vooral in jezelf moet zoeken.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

De hotelgids is het debuut van Loes Wijnhoven. Ondanks dit gegeven vind ik dat ze een goede roman heeft geschreven. Het boek leest lekker weg en ik was vanaf het begin benieuwd wat Louisa zou gaan beleven op haar hotelroute en wat dit haar zou brengen. Het verhaal is geschreven vanuit Louisa en je leest dus ook haar gedachten en overdenkingen. Deze zijn met vlagen hilarisch en vooral ook verrassend te noemen. Het is een boek dat je binnen no-time uitgelezen hebt.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ik beloofde mijn trouw aan Ivo en tegelijkertijd begon ik alle jongens tegen wie ik niet meer aan zou kunnen liggen te missen. Ik wist dat ik door deze toezegging het op een dag officieel zou moeten uitmaken en zag daar nu al als een berg tegen op.
Hij gaf me een kus en zei: ‘Je bent de liefde van mijn leven.’
Ja, Ivo, jij bent voorlopig ook de liefde van mijn leven, maar ik verlang naar elke dag dat ik wakker word met het gevoel dat een nieuw leven is aangebroken.’

Leesvoorschrift

Dit boek lees je in een hotelkamer. Bestel iets via de roomservice, doe de dikke zachte hotelbadjas aan als deze er hangt, kruip in bed en bedenk ondertussen wat voor jou vrijheid betekent.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

256 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.