Recensie: Lucinda Riley – De zeven zussen

Recensie: Lucinda Riley – De zeven zussen


Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia’s verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

ISBN: 97899401607971 – Xander Uitgeverij – Aantal pagina’s: 616 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Janet


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Twee met elkaar verweven tijdlijnen, waarin Maia (in het nu) en Izabel (van toen) vertellen over hun leven en de dappere keuzes die hen maken tot wie ze zijn.’

Hoofdpersonages

*****

Het boek volgt Maia, de oudste geadopteerde dochter van Pa Salt, die naar Rio de Janeiro afreist, om meer te weten te komen om haar afkomst. Floriano is de Braziliaanse schrijver, wiens boek Maia heeft vertaald van het Portugees naar het Frans, en hij is geïnteresseerd en geïnspireerd door haar achtergrond en helpt haar tijdens haar zoektocht. Izabel ‘Bel’ Rosa Bonifacio is ongeveer dezelfde leeftijd als Maia, wanneer zij wordt uitgehuwelijkt aan Gustavo Aires Cabral, die toestaat dat ze voor hun bruiloft een reis maakt naar de Oude Wereld (Europa). Ze bezoekt Parijs, waar ze de beeldhouwer Laurent Brouilly leert kennen en halsoverkop verliefd op hem wordt.
Er komen verder nog een heel scala aan interessante karakters voorbij, zoals Antiono, de liefhebbende, maar de op status beluste vader van Bel, Luiza, de kritische en ongevoelige moeder van Gustavo, en Senhora Carvalho, de oudere ziekte dame die Maia’s enige aanknopingspunt naar haar geschiedenis lijkt te zijn.
Ook maken we kennis met de overige zussen van Maia, die – zoals de titel al verraad – in de volgende boeken van deze serie een grotere rol zullen spelen.
— Janet

Sfeer

*****

Het verschil in de levens van Maia en Izabel zijn door de tijd duidelijk merkbaar, en toch maakt ook dit verhaal duidelijk dat we ons altijd laten leiden door onze angst of onze kracht. Zowel Maia als Izabel hebben een bewogen leven en worstelen met hun gevoelens over keuzes die ze hebben gemaakt of te maken hebben. Enige minpuntje in het verhaal is de verandering van Gustavo. Waar hij in beginsel een attente, en daardoor aantrekkelijke huwelijkskandidaat wordt (ook al voelt Izabel niets dan vriendschap), verandert hij na het huwelijk in een dominante en verachtelijke alcoholist. Het ligt er te dik bovenop dat Izabel niet gelukkig is in haar huwelijk, en maakt dat ik dit boek niet het maximale aantal sterren kan geven.
— Janet

Schrijfstijl

*****

De schrijfster weet precies hoe ze je mee moet nemen in de levens van haar personages. Ze komen tot leven op de bladzijden. Hun verhaal is meeslepend, en tegelijk tragisch en magisch.
— Janet

Passage uit het boek

‘De dienstbode haalde een dun, in bruin papier gewikkeld pakje uit de zak van haar witte schort en gaf dat aan me. “Alstublieft, ik smeek u, vertelt u aan niemand dat ik dit aan u heb gegeven,” zei ze met schorre stem.”Mijn moeder heeft ze aan mij doorgegeven. Ze zei dat ze deel uitmaakten van de geschiedenis van de familie Aires Cabral en ze heeft ze me vlak voordat ze stierf in bewaring gegeven.” Ik staarde haar verbaasd aan. “Dank u wel,” zei ik zachtjes, terwijl ik tot mijn opluchting zag dat Floriano weer tevoorschijn was gekomen en bij de auto stond. “Maar waarom?” vroeg ik haar. Met een lange, benige vinger wees ze naar de maansteen aan het dunne gouden kettinkje om mijn nek. “Ik weet wie u bent. Adeus.” Ze ging snel naar binnen en deed de voordeur dicht. Totaal verbluft stopte ik het pakje in mijn handtas en liep de trap af.’

Leesvoorschrift

Neem gerust een paar dagen vrij van je werk. Neem plaats in jouw meest comfortabele stoel. Zorg voor eten en drinken bij de hand en een kussen waarop je het boek kan laten rusten, terwijl je wordt meegetrokken in dit prachtige verhaal.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

616 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.