Recensie: Luna Trapani – Vegetalia

Recensie: Luna Trapani – Vegetalia


Na het succes van haar eerste kookboek Veganista laat de Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani ook in Vegetalia zien dat vegan koken heel goed aansluit op de Italiaanse keuken. In dit boek serveert ze honderd nieuwe recepten die allemaal makkelijk te maken zijn.

Haar inspiratie heeft Luna opgedaan in alle streken van Italië. Probeer de bloemkoolkotelet uit Milaan, de zoute venkelkoekjes uit Apulië of de couscous op z’n Siciliaans. De recepten zijn duidelijk ingedeeld: na basisrecepten als tomatensaus en pesto volgen de antipasti, de primi (aangevuld met enkele salades), de secondi, de controni en tot slot de verrukkelijke dolci!

ISBN: 978908989692 – Uitgeverij TERRA – Aantal pagina’s: 251 – Kookboek


*****

5 van de 5 sterren — Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Hét kookboek dat je als (ook niet vegan) liefhebber van de Italiaanse keuken absoluut wilt hebben!’

Wat was mijn favoriete gerecht uit dit boek?

*****

Vegetalia kent heel veel uiteenlopende Italiaanse recepten, van pasta tot insalate (salades) en van antipasti (voorgerechten) tot secondi (hoofdgerechten). Favorieten uit dit kookboek zijn ongetwijfeld de risotto ai fughi porcini (risotto met eekhoorntjesbrood) en lasagne alla parmigiana (lasagne met aubergines en ‘parmezaan’. Beide gerechten zijn makkelijk te maken met ingrediënten die gemakkelijk te verkrijgen zijn. Het zijn absoluut toppers die zeker vaker op tafel staan bij mij!

Een andere favoriet wat betreft de categorie brood is grissini (broodstengels). Deze heb ik ooit in de Italiaanse streek Piemonte gegeten. Ze worden geserveerd bij de pasta of met dips. Uit Vegetalia heb ik deze stengels gemaakt volgens het recept en ze zijn net zoals in Italië zelf!
— Kaylee

Instructies

*****

De instructies in Vegetalia zijn duidelijk en voor iedereen gemakkelijk te volgen. Over het algemeen zijn ze kort en bondig beschreven. Bij ieder recept staat duidelijk vermeld welke ingrediënten er nodig zijn en voor hoeveel personen het recept is. Soms staat er nog een tip bij, bijvoorbeeld welk ingrediënt je nog kunt toevoegen voor een andere variatie of extra smaaksensatie.

Een leuke bijkomstigheid is dat ieder gerecht prachtig gefotografeerd is. Wanneer je het boek openslaat en doorbladert wil je ongetwijfeld meteen beginnen met koken!
— Kaylee

Voor wie is dit boek?

Vegetalia is voor iedereen die op een toegankelijke en lekkere manier vegan Italiaanse gerechten wil maken. Ook als niet vegan wil je dit kookboek absoluut hebben!
— Kaylee

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

251 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk



+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.