Recensie: Marc Josten & Rob Smits – Opgelicht

Recensie: Marc Josten & Rob Smits – Opgelicht


Opsporingsambtenaar Denise de Wit – slim, street smart, sexy en tot haar eigen frustratie soms kwetsbaarder dan ze zelf zou willen – zet haar tanden in een grote vastgoedfraudezaak. Algauw is ze haar leven niet meer zeker… De eigenwijze en koppige opsporingsbeambte Denise de Wit doet onderzoek naar een Amsterdams vastgoedbedrijf waarvan de eigenaar wordt verdacht van leidinggeven aan een criminele organisatie. Om aan informatie te komen, verleidt ze – tegen alle officiële regels en haar moeders goedkeuring in – schaamteloos een knappe architect die sinds kort voor het bedrijf werkt: Tom Zandberg. Maar haar plan mislukt. Wanneer de accountant van het vastgoedbedrijf op brute wijze wordt vermoord, beseft Denise tot haar afschuw dat er een lek moet zitten in haar eigen politieorganisatie. Ze besluit om zelf de weduwe en de kinderen van de accountant, die de schaduwboekhouding van het bedrijf in hun bezit hebben, uit handen van de criminelen te houden. Daarmee verandert haar leven radicaal. Een race tegen de klok begint, die haar door Turkije, Griekenland en Zuid-Frankrijk voert en waarin iedereen, tot aan de CIA toe, zijn eigen belangen probeert veilig te stellen. Denise komt tot de ontdekking dat je het kwaad alleen kunt bestrijden als je eerst hebt afgerekend met het kwaad in jezelf.

ISBN: 9789022999295 – A.W. Bruna Uitgevers – Aantal pagina’s: 287 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannende thriller waarbij een opsporingsambtenaar de grenzen opzoekt in de fraudezaak en daardoor zelf verdachte wordt.’

Hoofdpersonages

*****

Denise de Wit is een opsporingsambtenaar die haar tanden in een fraude zaak zet. Ze doet er alles aan om die zaak op te lossen en besluit uiteindelijk het heft zelf in handen te nemen als ze door haar eigen team wordt tegengehouden. Ze zoekt dusdanig de grenzen op dat ze van de zaak wordt afgehaald en zelf verdachte wordt. En dat allemaal dankzij de relatie met een knappe architect die sinds kort bij het bedrijf werkt.
Tom Zandberg is een jonge architect die een baan krijgt aangeboden bij een gigantisch bedrijf en gaat hier ook op in. Vanaf dat moment raakt hij betrokken met de heftige zaken die zich hier afspelen. Als hij een relatie begint met de knappe Denise beseft hij zich pas echt hoe diep hij zich in de nesten heeft gewerkt. Hij probeert er samen met Denise alles aan te doen om het bedrijf te ontmaskeren, zonder dat iemand weet dat ze samen werken.
— Annechien

Sfeer

*****

De sfeer was zeker wel spannend, maar om eerlijk te zijn ook wel een beetje ongeloofwaardig. Het is allemaal net wat te overdreven en daardoor wordt het toch wel wat ongeloofwaardig. Zo komt er van alles in voor: een lek binnen de politie, fraude, witwassen, Turkse maffia, CIA en zelfs terrorisme. Dit allemaal speelt zich af in vrij vlotte tijd en in verschillende landen. Een fraudezaak breidde ineens uit in terrorisme.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Het boek werd vanuit meerdere perspectieven beschreven, zoals Denise en Tom, maar ook andere karakters. Het boek kwam vrijvlot op gang en ik ging er ook best snel doorheen, maar dat kwam ook doordat er constant wel wat was en er ook continu actie was. Het boek was wellicht wat ongeloofwaardig, maar ik heb me geen moment verveeld met al die spanning!
— Annechien

Passage uit het boek

Als boekhouder met een accountantsopleiding wist Gerard van der Made dat de papieren stukken juridisch van groter belang waren dan de scans op de usb-stick. Bij Arie zou niemand ze kunnen vinden. Alleen Fleur zou hij volledig inlichten. Voor het geval dat… Maar daar dacht hij liever niet aan. Dit was zijn levensverzekering. Hun levensverzekering. Er was een partij die hem in ruil voor deze documenten eeuwige bescherming zou bieden. Er was ook een partij die heel veel over zou hebben voor de terugopgave van de spullen. Nu kon hij dus de eisen stellen. Zo moest het ook zijn, conform de planning. De zwetende man met het kale hoofd glimlachte triomfantelijk. Hij was nu veilig.
Dacht hij.

Leesvoorschrift

Lees dit boek op een prachtige avond; heerlijk op bed of op de bank.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

287 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.