Recensie: Margot Sieburgh – Liefde in strijd met de wet

Recensie: Margot Sieburgh – Liefde in strijd met de wet


Wanneer Margot Sieburgh op haar negentiende de Libanees Fadi ontmoet, raken ze op slag verliefd. Twee maanden lang hebben ze een onbezorgde tijd, maar dan wordt Fadi opgepakt. Hij heeft namelijk geen verblijfsvergunning en wordt in detentie geplaatst. Dat markeert het begin van een jarenlange rollercoaster, waarin Margot en Fadi strijden om gerechtigdheid. Na een verhuizing naar België, waar ze hopen meer kans te krijgen op een verblijfsvergunning, komen ze voor onrecht en machteloosheid te staan. Van rechercheurs die hun relatie tot hun onderzoeksobject maken, tot keer op keer voor de rechter te worden gesleept. Daarnaast zijn er de culturele verschillen tussen beiden, die af en toe botsen. Zullen ze het redden samen? Liefde in strijd met de wet is een aangrijpend liefdesverhaal, een kijkje in de wereld van een jong stel dat knokt voor hun geluk.

ISBN: 9789464188417 – Uitgeverij Brave New Books – Aantal pagina’s: 214 – Non-fictie


*****

4 van de 5 sterren – Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een open en eerlijk verhaal met de rauwe realiteit.’

Hoofdpersonages

*****

In Liefde in strijd met de wet lees je het levensverhaal van Margot en Fadi. Fadi komt uit Libanon en wil dolgraag een verblijfsvergunning. Margot denkt dit makkelijk te kunnen regelen, maar dit blijkt ingewikkelder dan gedacht.
— Eline

Sfeer

*****

Liefde in strijd met de wet is voor mij een aangrijpend verhaal over twee geliefden. Ik heb persoonlijk geen idee hoe het gaat als er een verblijfsvergunning geregeld moet worden en hierdoor viel ik van de ene verbazing in de andere.
— Eline

Schrijfstijl

*****

Ik vind Liefde in strijd met de wet vrij droog opgeschreven. Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Margot, maar ik mis uitgeschreven gesprekken. Hierdoor kreeg ik als lezer niet het gevoel dat ik erbij was. Wat ik wel sterk vind, is dat het boek is geschreven in de tegenwoordige tijd.
— Eline

Passage uit het boek

‘Ik zie hem voor het eerst in maart 2017. Met mijn vriendin Leila ben ik bij een tankstation in Sneek, waar we buiten in het zonnetje aan een picknicktafel zitten. Hij is met Youssef, een vriend van Leila en mij. Later blijkt dat Youssef zijn neef is. Hij geeft me een mysterieuze blik en bekijkt me schaamteloos van top tot teen. Ik weet niet hoe het komt, maar hij brengt me volledig van mijn stuk. Hij draagt een zwarte broek en een strak T-shirt, die zijn spierballen goed laat zien. Ik blijf zitten aan de picknicktafel terwijl hij langzaam rondjes loopt en me blijft aanstaren. Ik doe alsof ik niks door heb en praat vrolijk door met Leila.
Hij heet Fadi en hij praat Arabisch tegen Leila, hun moedertaal. Toch heb ik al gauw door dat hij alleen maar over mij praat. Hij vertelt haar hoe mooi hij me vindt. Tot nu toe vonden alle mannen Leila mooi en was ík altijd de vriendin die er een beetje bij hing, maar dit keer gaat het echt over mij.’

Leesvoorschrift

Lees dit boek waar en wanneer jij wilt, want het past altijd.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

214 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.