Recensie: Marieke Nijkamp – 54 minuten

Recensie: Marieke Nijkamp – 54 minuten


10:00 De directeur van Oppurtunity High School beëindigt haar toespraak en verwelkomt alle leerlingen voor het nieuwe semester.
10:02 De leerlingen staan op om naar hun klassen te gaan.
10:03 De auladeuren gaan niet open.
10:05 Iemand begint te schieten.
Paniek barst los in de aula van Oppurtunity High School wanneer een leerling begint te schieten en de andere leerlingen tot hun afgrijzen ontdekken dat ze als ratten in de val zitten. Maar sommige van hen hebben nóg meer reden om bang te zijn voor de schutter…

ISBN: 9789 402 715 408 – Uitgeverij Harper Collins Holland – Aantal pagina’s: 318 – Young adult


*****

5 van de 5 sterren — Lisanne


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De paniek en de angst, je voelt het allemaal.’

Hoofdpersonages

*****

Dit boek heeft vier hoofdpersonages die alle vier over hun ervaring schrijven met de schutter. Autumn is de zus van de schutter, zij zit met veel van de leerlingen opgesloten in de aula. Haar vriendin Sylv(ia) die wordt geminacht door de schutter, en bang is dat zij een mogelijk doelwit zal zijn. De broer van Sylv, Tómas die in de kamer van de rector de schoten hoort en uit allemacht probeert om de aula los te krijgen. En als laatste Claire, zij is de ex van de schutter en bevindt zich op het moment buiten bij een hardloop training.
— Lisanne

Sfeer

*****

De sfeer is vol paniek, paniek over het feit dat de mensen in de aula opgesloten zitten en niet naar buiten kunnen. Angst over de vraag wie de schutter als volgende zal neerschieten. Iedereen kent hem, maar niemand weet waartoe hij echt in staat is. De sfeer blijft tot op de laatste bladzijde geweldig maar angstaanjagend.
— Lisanne

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl is vlot. Vanaf de allereerste bladzijde hield dit boek mij in zijn greep. Ik kon hem niet meer wegleggen en heb het boek in één adem uitgelezen. Zo spannend! Je moet weten hoe het afloopt. Pakkend geschreven zonder dat het langdradig wordt.
— Lisanne

Passage uit het boek

Een brede grijns. Een gevaarlijke honger. Het gespannen gefluister om me heen zou net zo goed uit mijn eigen mond kunnen komen. Niet nu. Niet vandaag. Nog niet.
Nee, alsjeblieft. Het duurt wel een seconde voordat zijn geheven arm tot me doordringt. Iedereen in de aula blijft staan, en alle ogen worden op de schaduw in de deuropening gericht. Om me heen klinkt het woord ‘wapen’, en dan wordt het stil. Ik voel geen paniek of schrik. Alleen verslagenheid. Dit is het einde.
‘Mevrouw Trenton, ik heb een vraag.’ De figuur richt het wapen op haar en zijn vinger kromt om de trekker. Dan schiet hij.

Leesvoorschrift

Dit boek kun je het beste lezen op een koude winteravond, weggekropen onder een dekentje. Zo spannend dat je een kop thee zal laten staan.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

318 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.