Recensie: Michael Scott & Colette Freedman – De dertien heiligen

Recensie: Michael Scott & Colette Freedman – De dertien heiligen


Dertien artefacten, relieken die de sleutel vormen van een tweeduizend jaar oud geheim. Veilig opgeborgen. Ver van elkaar vandaan. Zijn ze ooit gewrocht om onze wereld te beschermen? Of leiden ze tot haar ondergang?
Al tientallen jaren zijn deze artefacten, de Heiligen genoemd, in handen van de Beschermheren, zowel mannen als vrouwen, die onwetend zijn van elkaars bestaan. Maar wie beschermt de Beschermheren zelf, nu ze één voor één op een brute manier worden vermoord? Judith Walker bijvoorbeeld, die net voor ze haar laatste adem uitblaast de buitenstaander Sarah Miller overhaalt haar artefact, het overblijfsel van een gebroken zwaard, door te geven aan haar neef Owen.
Sarah en Owen, tot elkaar veroordeeld, proberen hun tegenstanders – de sadistische Duistere man en zijn beeldschone maar valse maîtresse – voor te blijven en hun toekomstige slachtoffers te waarschuwen. Tijdens dit kat-en-muisspel ontdekken Sarah en Owen dat het zwaard wel eens het het voorwerp zou kunnen zijn dat de deur dichthoudt tussen deze wereld en… een verschrikking die elk voorstellingsvermogen te boven gaat.

ISBN: 9789024558476 – Uitgeverij Luitingh-Sijthoff – Aantal pagina’s: 331 – Fantasy


*****

3 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een toffe fantasy met een vleugje geschiedenis.’

Hoofdpersonages

*****

Sarah Miller is een jonge vrouw die met haar strenge moeder en broertjes thuis woont. Als ze op een dag de oude vrouw Judith Walker redt van haar overvallers belandt ze in een ware nachtmerrie. Een nachtmerrie vol  relieken, demonen en moorden. Sarah brengt de reliek van Judith naar Owen Walker toe op verzoek van Judith. Owen Walker heeft echt geen flauw idee in wat voor wereld hij belandt vanaf het moment dat Sarah voor zijn deur staat.
De dertien heiligen zit vol met verschillende personages met moeilijke en op elkaar lijkende namen. Dit vond ik zelf erg verwarrend en had ik ook regelmatig niet door met wie ik nou te maken had.
— Annechien

Sfeer

*****

Vanaf het moment dat Sarah betrokken raakt met het bovennatuurlijke verandert de sfeer compleet. De dertien heiligen is ontzettend verwarrend, maar ook super spannend. Er is van alles gaande en net als je het ene hebt verwerkt komt het volgende alweer om de hoek zetten.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

De dertien heiligen lees heel snel en dat was wel fijn, want ik had het boek zo uit. De verschillende perspectieven waren wel erg verwarend, want vrijwel elk personage kwam een keer aan bod. Ik moest continu uitzoeken vanuit wie het hoofdstuk was geschreven.
De hoofdstukken uit het verleden waren een hele leuke toevoeging.
Ik kreeg wel het idee dat het einde een beetje afgerafeld was, want ineens ging alles zo snel en was het verhaal afgelopen.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Sarah staarde voor zich uit, ze weigerde om nog meer tranen te vergieten. ‘Die lui hebben mijn hele familie vermoord. Ik wil ze zien hangen, ik wil rechtvaardigheid… Maar ik weet dat ik machteloos sta. Ze deinzen niet terug voor een moord en zullen opnieuw toeslaan. Ik weet zeker dat ze nu achter ons aan zitten.’
‘Maar waarom?’
Sarah Miller tilde de metaalklomp van haar schoot. ‘Hiervoor.’
‘Voor een stuk antiek?’
Sarah schudde haar hoofd. ‘Het is meer dan dat. Veel meer.’
‘Maar wat is het dan?’
‘Dat weet ik nog niet,’ prevelde ze. Ze schudde haar hoofd. ‘Het is oud… nee, ouder dan oud, het is oeroud. En dodelijk.’

Leesvoorschrift

Lees De dertien heiligen in de avond als je heerlijk op bed zit met een glaasje wijn erbij.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

331 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.