Recensie: Pieter Aspe – Van In Episode 5

Recensie: Pieter Aspe – Van In Episode 5


De gepensioneerde commissaris, Pieter van In en de korpschef van de Brugse politie, Rein Claeys, genieten van een drankje op een Brugs terras als daar plots een klant komt te overlijden. Er wordt uitgegaan van een natuurlijke dood, maar Van In zijn ervaring en buikgevoel zeggen hem dat er meer aan de hand is.
Kort daarna worden standbeelden van vroegere Belgische koningen gevandaliseerd. De butler van de welstellende familie Verdonck wordt op brutale wijze vermoord en de dochter van dit gezin wordt ontvoerd. Als er op de plaats van elk delict hetzelfde symbool teruggevonden wordt, vermoedt Van In dat er een link is tussen al deze misdaden.
De familie van de ontvoerde Eva Verdonck vraagt aan Van In om hun dochter terug te vinden. Hij gaat op onderzoek uit, bijgestaan door Rein.

ISBN: 9789022338322 – Uitgeverij Standaard – Aantal pagina’s: 289 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Van In Episode 5 is een heel spannend verhaal met een onwaarschijnlijk verrassend einde.’

Hoofdpersonages

*****

Pieter van In is een gepensioneerde commissaris van de Brugse politie. Hij haat het om zich nutteloos te voelen en heeft zijn speurzin niet verloren. Als er een man plots komt te sterven gaan bij hem alle signalen af, omdat hij vermoedt dat er wel eens opzet mee zou kunnen gemoeid zijn. Ondanks het feit dat Rein Claeys, de partner van Van In en de nieuwe korpschef van de Brugse politie, hem afraadt om zich ermee te bemoeien kan Van In het niet laten om de zaken verder te gaan uitspitten.

De familie Verdonck is een welgestelde familie uit Brugge. Toch blijkt dat zij heel wat geheimen met zich meedragen. Geheimen uit het verleden die uiteindelijk hun ondergang zullen betekenen.
— Marita

Sfeer

*****

Van In Episode 5 is een zeer spannend boek. Een boek dat je zo opslokt dat het je alles om je heen voor even laat vergeten. Pieter Aspe slaagt erin om de lezer geboeid te houden van de eerste tot en met de laatste bladzijde van dit verhaal. De plotwendingen zijn zo onwaarschijnlijk dat je er telkens weer door verrast wordt.
— Marita

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Pieter Aspe is heel direct en duidelijk. Hij gebruikt weinig overbodige franjes in zijn boeken waardoor het verhaal op zich duidelijk te volgen is. Ook in dit allerlaatste boek van deze fantastische schrijver is dit het geval. Met commissaris Pieter Van In creëerde hij een legendarische figuur die zowat elke Vlaming kent.
— Marita

Passage uit het boek

”Rustig maar, vriend. Als er hier rare dingen gebeuren, dan gaan we die onderzoeken. Vertel me nu eens eerst wat we hier komen doen. Wat heb je ontdekt?’
‘Kom maar mee, commissaris, kom maar eens mee. Je zult je ogen niet geloven.’
Van Genechten gebaarde Van In hem te volgen, die meewarig zijn hoofd schudde maar hem toch maar achternaliep. De parking liep dood op een zanderig weggetje dat tussen bosachtige duinen slingerde. Ineens sloeg Van Genechten de wildernis in, waar een normale passant nooit een doorgang zou vermoeden. Ze kwamen uit op de oprit van een lieflijk villaatje.
‘We zijn er.’
‘En waarschijnlijk de kortste weg genomen, vermoed ik?’
Van In borstelde met zijn handen de dorre naalden van zijn jasje. Zijn vriend bleef hem verbazen.’

Leesvoorschrift

Dit boek leest vlot op een bankje aan de Belgische kust zodat je je goed kan inleven in het verhaal. Een tas warme chocolademelk maakt het geheel compleet.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

289 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.