Recensie: Rolinde Hoorntje – De club

Recensie: Rolinde Hoorntje – De club


Shane heeft altijd het idee gehad dat hij iets creatiefs zou moeten doen. Gewoon iets leuks, met muziek of met kunst. Na een flutstudie en vijf tijdelijke contracten op rij begint Shane voor zichzelf, als ontwerper. Via zijn studievriend Richard vindt hij zijn weg in de Amsterdamse nacht. Hij neemt zijn intrek in de Hub, een werkkamp voor creatieven die ook vastzitten in de start-upfase van hun leven. Al snel wordt hij onderdeel van een collectief dat feesten geeft in de Fabriek, de bekendste club van de stad. Eerst als flyerboy, later als promotor en manager. Toch blijkt zijn nieuwe carrière een stuk minder creatief dan gedacht. Mensen zijn eigenlijk helemaal niet geïnteresseerd in de muziek, ontdekt Shane. In een tijd waarin niemand meer betaalt voor muziek is aandacht het nieuwe goud. Social Media en reclame hebben een vernietigend vliegwieleffect. Hoe kom je nog bovendrijven tussen de kattenkots en kinderfoto’s die elke dag het web op worden geslingerd? Shane gaat steeds meer uit, onder het mom van netwerken. Weekends beginnen op donderdagmiddag en gaan door tot dinsdagochtend. Shane raakt de grip op zijn leven kwijt. Hij wil terug naar de basis, maar wat doe je als die ontbreekt? De Club is een roman over integriteit en identiteit in het nachtleven.

ISBN: 9789044628609 – Uitgeverij Prometheus – Aantal pagina’s: 310 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Mariska


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een roman over vriendschap, carrière maken, en identiteit binnen het nachtleven.’

Hoofdpersonages

*****

Shane is een jonge man die zijn carrière als grafisch ontwerper probeert op te bouwen. Elisabeth is de vriendin van Shane. Tijdens het uitgaan ontmoet hij Mershad, een jonge muziekproducer. Shane heeft een aantal klussen gedaan voor Richard, de manager van Mershad. Samen gaan ze regelmatig naar dancefeesten.
— Mariska

Sfeer

*****

Ik vind dat het boek een goed verhaal heeft. De manier waarop het alleen beschreven is liet mij in slaap vallen. Als je kijkt naar de hoofdgebeurtenissen, gebeurt steeds hetzelfde waardoor het geen verrassing meer is. Het boek wordt voorspelbaar.
— Mariska

Schrijfstijl

*****

In begin van het boek is het even wennen dat sommige woorden in het Engels worden vermeld. Als je hier eenmaal aan gewend bent is het wat makkelijker om het te lezen. Het boek is geschreven op zo’n manier dat het duidelijk is dat Shane jong is.
— Mariska

Passage uit het boek

‘Hij raakte de man met de Amsterdam-muts in zijn knieholtes. De bol ijs op het bordje in zijn hand schoot als een kogel naar de grond. Dikke stromen consumentenverdriet dropen door de goot. “Iet’s a ziebra, joe know” zei de man pissig in spaghetti- Engels.’

Leesvoorschrift

Thuis op de bank met een muziekje zacht aan en een gekoeld drankje in je hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

310 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.