Recensie: Rudy Morren – Verdronken land

Recensie: Rudy Morren – Verdronken land


Hendrik De Vuyst is een gewezen minister en burgemeester van een klein dorp. Corrupte praktijken, chantage en zelfs moord zijn hem niet vreemd. Hij lijkt daar altijd mee weg te komen.
Als zijn achtjarige kleindochter Maartje ontvoerd wordt, belast hij hoofdinspecteur Robbe Mortier met de zaak. Robbe aanvaardt de zaak met tegenzin, maar heeft geen andere keuze omdat de burgemeester hem chanteert. Maartje wordt ongedeerd teruggevonden door Robbe, maar de burgemeester dringt er zelf op aan de zaak verder te laten rusten.
Korte tijd later wordt Hendrik vermoord. Tijdens het onderzoek naar de moord komen er zaken aan het licht uit het criminele verleden van Hendrik De Vuyst. Zaken die ook Robbe heel persoonlijk raken.

ISBN: 9789464100884 – Uitgeverij Horizon – Aantal pagina’s: 414 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Verdronken land is een kritische thriller die je in zijn greep houdt.’

Hoofdpersonages

*****

Hendrik De Vuyst is een corrupte burgemeester. Hij schuwt geen enkele methode om aan de macht te blijven. Hij woont samen met zijn aan alcohol verslaafde dochter Emily en zijn kleindochter Maartje.
Zijn naaste medewerker is Cyriel. Cyriel keurt de praktijken van Hendrik af, maar is te zwak om zich ertegen te verzetten. Hendrik en Cyriel brachten hun moeilijke jeugd samen door in een tehuis dat geleid werd door broeders. Hun onvoorwaardelijke vriendschap vindt zijn oorsprong daar.
Robbe Mortier is een hoofdinspecteur bij de politie. Zijn vader was ook inspecteur en verongelukte tijdens zijn dienst. Robbe heeft zware twijfels of de dood van zijn vader inderdaad een ongeluk was. Als Robbe onderzoek wil doen naar de dood van zijn vader wordt hij, door de invloed van De Vuyst, gedwongen het te laten rusten.
— Marita

Sfeer

*****

Verdronken land is een verhaal dat je bijblijft. De corruptheid van het systeem brengt je van de ene verbazing in de andere. Anderzijds krijg je door de beschrijving van de moeilijke jeugd van de corrupte De Vuyst enigszins inzicht hoe de man zo slecht kon worden. Het boek zorgt er voor dat je jezelf gaat afvragen hoe vaak dergelijke zaken zich ook in realiteit zouden kunnen voordoen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Rudy Morren bouwt het verhaal in Verdronken land omgekeerd chronologisch op. Hij vertrekt vanuit het heden en gaat terug in de tijd met sprongen van twintig jaar. Het geheel blijft overzichtelijk en duidelijk. De hoofdpersonages komen heel realistisch over.
De schrijver schuwt het niet om in het verhaal het Belgische politiesysteem en justitie op de korrel te  nemen.
— Marita

Passage uit het boek

”Vertrouwen is een raar beest, Hendrik. Het heeft geen meester. Je bent ervan overtuigd dat je het hebt en dat het bij je blijft. En plots gaat het van je lopen. Zomaar. En er is geen houden meer aan.’
‘Zeg zoiets niet.’
‘Wil je dat ik tegen je lieg? Daar kennen we elkaar te lang en te goed voor.’
‘Het spijt me, Karel, echt.’
Hendrik neemt zijn oude makker in een steviger omhelzing en Karel voelt de korte pijn in zijn leverstreek. Het scherpe lemmet snijdt zijn lever aan stukken. De bloeding is enorm en niet te stelpen. Hendrik steekt het mes krachtig in Karels rechterzij. Trekt het mes uit diens lijf, kijkt hem aan en steekt opnieuw. Zo mogelijk nog krachtiger.
‘Ik haat je, Karel Poppe. Heb je altijd gehaat en ik ben blij dat ik eindelijk die grijns van je smoel haal,’ bijt hij de stervende man toe.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een zonnige herfstdag, zittend in een gemakkelijke zetel met een glaasje wijn bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

414 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.