Recensie: Simone Lucchesi – Short stories of a single girl

Recensie: Simone Lucchesi – Short stories of a single girl


Na elf jaar besluit Sara een punt achter haar relatie te zetten en ze had geen slechter moment kunnen kiezen. Op een nieuwjaarsfeestje, net na twaalf uur, in een overvolle sportkantine. Het verdiende absoluut geen schoonheidsprijs maar ze kon niet anders. Haar relatie met jeugdliefde Milan was doodgebloed en ze zocht weer spanning in haar leven. En die spanning zou ze krijgen. Net als de zin: ‘Het ligt niet aan jou, het ligt aan mij.’
Als newly single vrouw verruilt Sara haar veilige dorp in Zuid-Limburg voor de grote stad: Eindhoven. Daar moet ze haar weg zien te vinden in daten in de eenentwintigste eeuw. Een eeuw waarin het vinden van “De Ware” net zo snel en makkelijk moet gaan als online shoppen en de onschuldige romantiek van Jane Austen samen met de discman in de vergetelheid is geraakt. In een tijdperk gevuld met Tinder, speeddaten en wanhoop was het vinden van de ware nog nooit zo moeilijk geweest…

ISBN: geen (E-book) – Black Sheep Indie – Aantal pagina’s: 210 – Roman


*****

2 van de 5 sterren — Petra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Ervaringen van een twintiger op zoek naar de liefde.’

Hoofdpersonages

*****

Sara, ook wel Saar, komt over als een wat onzekere jonge vrouw. Nadat ze het in hoofdstuk 1 heeft uitgemaakt met haar vriend Milan, gaat ze, met hulp van vriendinnen Lois en Nathalie, op zoek naar de man die haar hart in vuur en vlam kan zetten. Een reeks van desastreuze dates en een promiscue seksleven is het gevolg. Collega’s Emma en Katja (met wie Milan later een relatie krijgt) maken haar het leven zuur en de situatie op haar werk komt over alsof Sara nog op de middelbare school zit. Buurman Gael is een lichtpuntje in dit verhaal, maar door zijn hekserige vriendin Carolien vraag je je wel af of hij wel een ruggengraat heeft.
— Petra

Sfeer

*****

De sfeer van het boek is grotendeels luchtig, maar door de acties van Sara soms ook grimmig te noemen. Sara gaat door een paar diepe dalen en dat laat ze weten ook. Ze reageert soms erg overdreven, waardoor ik het moeilijk vond me aan haar personage te verbinden.
— Petra

Schrijfstijl

*****

Het verhaal leest alsof je in het dagboek van een vriendin aan het lezen bent. Sommige momenten durfde ik haast niet verder te lezen omdat ik plaatsvervangende schaamte voelde voor wat Sara meemaakte. Andere keren miste ik de verbinding met Sara omdat de focus dan iets te veel op haar gevoel voor drama ligt.
— Petra

Passage uit het boek

Mijn maag trok samen toen ik mezelf in de lange spiegel op mijn slaapkamer zag staan. In mijn hoofd zou ik er in mijn trenchcoat sexy, geil en misschien wel een beetje stout uitzien, maar toen ik voor mijn spiegel stond voelde ik me allesbehalve dat. Ik voelde me een goedkope escortdame die met honderdairs – let wel, geen miljonairs – of eenzame zakenmannen lunchte om ze daarna “gezelschap” te houden op hun hotelkamer.
Mijn donkere make-up, de trenchcoat, mijn benen gestoken in een zwarte panty inclusief jarretels en hoge zwarte pumps maakte het allemaal minder Pretty Woman, maar meer Pretty in that Woman.

Vanuit mijn maag voelde ik een golf misselijkheid omhoogkomen en ik twijfelde of ik ermee door kon gaan. Was niet juist het hele doel van een fantasie, dat ze in je hoofd prachtig uitgespeeld konden worden, maar het daar ook bij bleef? Lekker verstopt daarboven, alleen toegankelijk op saaie momenten – of op eenzame avonden. Ik pakte mijn telefoon en toetste het nummer van Lois in. ‘Ik kan dit niet.’ ‘Stel je niet aan,’ lachte Lois. ‘Nee Lo, effe serieus. Ik sta hier naar mezelf te kijken. Ik zie eruit als een vrouw van de nacht en geen bijzonder knappe, maar meer als eentje die je er gratis bijkrijgt als je voor het dure modelletje gaat,’ zei ik terwijl ik opzij draaide en met mijn hand mijn bovenbeen bij elkaar kneep. Ik moest nodig naar de sportschool. ‘Wat als hij me uitlacht?’ ‘Hij zal je niet uitlachen, Saar. Geloof mij nou maar dit is de fantasie van elke man,’ zei Lois. ‘Weet je het zeker?’
Lois zuchtte. ‘Ja, ga nou maar. Ik moet hangen.’

Leesvoorschrift

Prima voor tijdens je vakantie. Als je na een avond stappen, vandaag ligt te bakken op het strand, met een glaasje fris in je hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

210 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.