Recensie: Soraya Naomi – Henry

Recensie: Soraya Naomi – Henry


Henry is alweer het zesde deel uit de Chicago Syndicate-serie van Soraya Naomi. In dit deel staan Henry en Mary centraal. Niemand kent Henry, maar dat is omdat hij ervoor zorgt dat hij verborgen blijft. Hij heeft een lucratieve baan in de onderwereld, namelijk als black hat hacker voor het Syndicaat. Hij bouwt hele systemen en vernietigt bewijsmateriaal om hogerop te komen. Hij heeft alle smerige geheimen van de meest machtige mensen in de VS in handen en zal niet aarzelen die in te zetten om te krijgen wat hij wil. Maar Henry heeft zelf ook een geheim. Een beslissing die hij in het verleden heeft gemaakt en die zijn toekomst kan vernietigen.
Hij vertrouwt niemand meer, geen enkele vrouw… tot hij Mary tegenkomt. Veel te jong, veel te zorgeloos en veel te sexy om te negeren. Al mag hij geen onenightstand met haar van zichzelf en al is ze niet beschikbaar, hij maakt het zijn taak om haar voor een gewisse dood te behoeden. Mary kent Henry ook nog niet, maar dat zal niet lang meer duren. En dan vliegen de vonken ervan af.

ISBN: 9789492585646 – Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 340 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De topmannen van het Chicago Syndicate zijn hot, steamy en afschuwelijk dominant.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdrollen in Henry, het zesde deel over het Chicago Syndicate, zijn weggelegd voor Henry en Mary. Henry is de hacker van het syndicaat. Hij is een black hat hacker en dat betekent dat hij hackt om er zelf, of zijn opdrachtgever uiteraard, beter van te worden. Hij zit in de top van het Chicago Syndicaat en is net zoals zijn collega’s Adriano, Luca, Logan en Carmine belust op macht en geld. De mannen denken dat zij de baas zijn en ze hebben eerlijk gezegd ook veel macht. Ze deinzen er niet voor terug om te doden en te martelen. Ook Henry is een woest aantrekkelijke man, gekleed in strak gesneden Italiaanse maatpakken, gespierd en sexy. Geld, macht en lust zijn zijn drijfveren.
Mary is het jongere zusje van grote baas Adriano en Carmine. Hun ouders weten niets van de maffia, maar Mary is wel op de hoogte van de handel en wandel van haar broers. Enerzijds verzet ze zich hiertegen, maar ze vindt het ook best makkelijk wat ze allemaal voor haar kunnen regelen. Mary studeert nog en ze maakt zich vooral heel druk over het welzijn van dieren.
Naast Henry en Mary spelen alle bekende hoofdpersonen uit de vorige delen een belangrijke bijrol.
— Isolde

Sfeer

*****

De wereld waarin Henry en Mary leven is geen veilige wereld. Je moet voortdurend over je schouder kijken en op je hoede zijn. Voor je het weet ben je slachtoffer van een ontvoering, drugsmisbruik of andere louche zaakjes. Ook als maffiabaas moet je altijd voorzichtig zijn.
Enerzijds is Henry een boek dat zich in het donker afspeelt en waarin zich veel duistere zaakjes afspelen. Anderzijds is Henry het verhaal van de onstuimige liefde die opbloeit tussen Henry en Mary en die waar mogelijk licht en luchtig is en zich bij voorkeur op het strand afspeelt.
— Isolde

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Soraya Naomi is vlot en je leest de boeken snel uit. Voorwaarde is wel dat je er voor in de stemming bent en je kunt overgeven aan de wereld van de Italiaanse maffia in Chicago. Geld, macht, lust en seks zijn hierbij belangrijke steekwoorden.
Je kan het boek goed los lezen, maar als je dit genre waardeert wil je ook de andere vijf delen lezen.
— Isolde

Passage uit het boek

‘Omdat zijn commanderende houding me enigszins intimideert, besluit ik een andere tactiek in te zetten. ‘Henry, nu je hier toch bent, kunnen we de honden dan niet bevrijden en ze naar een ander asiel brengen waar er goed voor ze gezorgd kan worden?’ vraag ik op kwetsbare toon. Dan leg ik mijn handen op zijn warme, stevige borstspieren.
Zijn ademhaling wordt zwaarder, hij sluit zijn ogen en vermijdt zo mijn vragende blik. Na een paar tergende secondes geeft hij toe. ‘Oké dan.’
‘Misschien kun je zijn computer hacken en zijn systeem voor me verkloten?’ vraag ik snel. ‘Volgens mij is de eigenaar een of andere bookmaker voor die gevechten.’
Langzaam schudt Henry zijn hoofd, maar hij lijkt minder boos te zijn. ‘Schiet nou maar op, voordat ik van gedachten verander.’

Leesvoorschrift

Na een lange werkdag, of na een uur hardlopen ben je eigenlijk te moe om nog iets zinnigs te doen… Het enige wat overblijft is een vlotte douche, een paar tosti’s en een warm plekje om dit boek te gaan lezen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

340 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.