Recensie: Tess Gerritsen – De Leerling

Recensie: Tess Gerritsen – De Leerling


Boston wordt geteisterd door een reeks schokkende misdaden die eindigen in ontvoering en dood. Het patroon suggereert dat er één man aan het werk is: seriemoordenaar Warren Hoyt, bijgenaamd ‘De Chirurg’, die echter onlangs achter de tralies is verdwenen. Rechercheur Jane Rizzoli vermoedt dat er een leerling van Hoyt rondwaart, die gebruik maakt van zijn gruwelijke methoden. Maar Jane houdt er geen rekening mee dat ze zelf wel eens het doelwit zou kunnen worden. Als Hoyt plotseling op vrije voeten komt, voegt hij zich bij zijn mysterieuze bloedbroeder in een nietsontziende vendetta….

ISBN: 9789044330915 (e-book)- The House of Books- Aantal pagina’s: 320 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Nastassia


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een sterk geschreven thriller waar je niet genoeg kan van krijgen.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdrol in dit boek is weggelegd voor rechercheur Jane Rizzoli, een gesloten en competitieve agente. Ze likt nog steeds haar mentale wonden na haar aanvaring met de seriemoordenaar Warren Hoyt, die momenteel door haar achter tralies zit.

Rechercheur Vince Korsak, van het korps uit Newton, zoekt contact op met Jane Rizzoli nadat hij een plaats delict aantreft die een gelijkaardig MO vertoont als Warren Hoyt, de chirurg.

FBI-agent Gabriel Dean mengt zich in het onderzoek van rechercheurs Rizzoli en Korsak. Hij weet duidelijk meer dan hij laat blijken en dus zorgt dat ze hem wantrouwen.

Ook is er voor het eerst een kleine rol weggelegd voor patholoog-anatoom Maura Isles. Ze werkt in het mortuarium en draagt de bijnaam Koningin van de Doden, voornamelijk vanwege haar gothic stijl en statig uiterlijk.

Als je reeds fan bent van de tv-serie vooraleer je de boeken leest, dan is het toch wel even wennen aan de personages. Die komen immers qua uiterlijk en karakter niet haarfijn overeen.
— Nastassia

Sfeer

*****

In dit boek kan je geen enkel saai moment bespeuren. De onverwachtse wendingen in het verhaal maken dat de spanning te snijden is van begin tot eind. Zelfs de delen die dieper ingaan op de onderzoeksprocessen van de medische en forensische wetenschappen kunnen je leeslust niet afremmen en wekken alleen maar meer interesse op voor het verhaal.
— Nastassia

Schrijfstijl

*****

Tess Gerritsen kan als geen ander situaties haarfijn en met zoveel detail beschrijven. Het verhaal leest zeer vlot en komt in de laatste hoofdstukken in een stroomversnelling. Zeker en vast voor lezers die tegen een stootje kunnen want de moordscenes zijn zo gruwelijk in detail beschreven.
— Nastassia

Passage uit het boek

Je moet in zijn hoofd kruipen, in zijn wereld. Wij vinden het smerig, maar voor hem is deze plek een paradijs. De plaats waar de doden worden begraven. Precies de plek waar je de Heerser kunt verwachten. Hij loopt hier rond en beeldt zich in dat er een heel harem aan dode vrouwen onder zijn voeten ligt.

Leesvoorschrift

Ideaal om te lezen op een dag waar je ongestoord kan doorlezen. Zet je eten en drank maar dicht bij je, want dit boek wil je niet neerleggen

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

320 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.