Recensie: Tess Gerritsen – De Zondares

Recensie: Tess Gerritsen – De Zondares


Binnen de muren van een klooster heeft een afschuwelijk bloedbad plaatsgevonden. In de sneeuw vindt men twee nonnen, de één dood, de ander levensgevaarlijk gewond. De autopsie van de dode vrouw door patholoog-anatoom Maura Isles levert een schokkende verrassing op: de twintigjarige zuster Camille was zwanger voordat ze werd vermoord. Terwijl lang begraven geheimen aan het licht komen, leidt het speurwerk van Maura Isles onafwendbaar naar de kern van het mysterie, en naar een verbijsterende onthulling…

ISBN: 9789044312867 (e-book)- The House of Books- Aantal pagina’s: 320 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Nastassia


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Tess Gerritsen blijft verbazen met de Rizzoli & Isles-reeks.’

Hoofdpersonages

*****

Ditmaal is patholoog-anatoom Maura Isles het hoofdpersonage van het boek. We leren haar kennen als een koele vrouw, met als bijnaam De koningin van de doden. Maar al snel krijgen we een kijkje doorheen haar masker. Ze werkt samen met detective Jane Rizzoli om de moord op te lossen. In dit boek krijgen we een andere kant van Jane Rizzoli te zien, wat haar personage alleen maar ten goede komt.
— Nastassia

Sfeer

*****

De Zondares is een heerlijk boek om te lezen. Het is zeer sterk opgebouwd en de spanning blijft te snijden door het hele boek heen. Het verhaal leest zeer vlot tot aan de laatste pagina.
— Nastassia

Schrijfstijl

*****

Tess Gerritsen gaat terug aan de slag met haar kenmerkende schrijfstijl. Details worden tot in de puntjes beschreven en je krijgt echt het gevoel dat je in het verhaal staat. Dit maakt het als lezer alleen maar leuker om haar boeken te lezen.
— Nastassia

Passage uit het boek

Ze liet haar blik in een wijdere cirkel rondgaan en zag een vertrapte lap witte stof in het gangpad, rode plassen op de banken. Ze kon in de ijskoude ruimte haar eigen adem zien en had het gevoel dat de temperatuur nog meer daalde. Ze huiverde opnieuw toen ze de bloedvlekken in ogenschouw nam, de spatten volgde over de rijen banken, en begreep wat hier was gebeurd.

Leesvoorschrift

Dit boek moét je lezen op een vrije dag, met niets of niemand om je heen, zodat je ongestoord kan doorlezen. Want eens je begint aan dit boek, kan je niet meer stoppen!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

320 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.