Recensie: Ursula Visser – Het Atria Project

Recensie: Ursula Visser – Het Atria Project


Vanaf het moment dat Abby Ryan in contact komt met een groep die net als zij herinneringen bij anderen kan zien, verandert haar rustige leven in chaos.

Ze wordt achtervolgd door het Atria Project, een organisatie die geen enkel middel schuwt om te krijgen wat zij wil: haar gave. Meegesleurd in een maalstroom van gebeurtenissen, probeert ze vast te houden aan de persoon die ze is.

Pas als Abby op haar eigen verleden stuit, realiseert ze zich dat haar leven slechts een illusie was.

Wat is ze eigenlijk?

ISBN: 9789492702043 – PeruBo Publishing – Aantal pagina’s: 294 – Sci-fi


*****

3 van de 5 sterren – Frederique


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Geheimzinnige krachten, buitenaards leven, wie kan je vertrouwen? ‘

Hoofdpersonages

*****

Abby Ryan kan bepaalde dingen zien door mensen aan te kijken. Ze dacht altijd dat ze de enige was die dit kon tot haar beste vriendin, Laura, haar meeneemt naar een avond met anderen die ook soortgelijke dingen kunnen. Zo ontmoeten ze Mayra, Neil, Ingrid en Lars.
— Frederique

Sfeer

*****

Het boek heeft aan het begin iets weg van een thriller waarin de spanning zich langzaam opbouwt, het plot gaat kabbelend voort en we krijgen slechts kleine stukjes informatie. Dan slaat de sfeer opeens om en gaat het over in een soort chaotisch spannende sfeer. Je voelt je als lezer dan net als Abby, die ook niet meer precies weet wat er gebeurt en wie ze nog kan vertrouwen. Maar ondanks de lichtelijke chaos wil je als lezer het boek uitlezen.
— Frederique

Schrijfstijl

*****

Ursula Visser heeft een schrijfstijl waar ik best aan moest wennen in de eerste paar hoofdstukken, maar daarna wen je er aan. Het verhaal zelf begint dan ook een tikkeltje traag maar als het eenmaal op gang komt dan gaat het ook als een (iet wat chaotische) trein. Dan wordt je erdoor opgeslokt en lees je het aan een stuk door.
— Frederique

Passage uit het boek

‘Na gezwicht te zijn voor haar enthousiasme, heb ik dinsdagavond één voorwaarde verbonden aan mijn toezegging om mee te gaan. Vóór de bijeenkomst wil ik absoluut meer weten over Mayra. Dus vertelde ze dat ze regelmatig berichten achter liet op het forum van de website. Ze heeft de website laten zien, en de persoonlijke berichtjes van Mayra laten lezen. Wat ik eruit kon halen was dat Mayra net als wij op zoek is naar antwoorden op ontelbare vragen.
Mayra had een bericht achtergelaten over een gebeurtenis uit een droom en Laura herkende zich in het verhaal. Mijn kritiek op Mayra wuifde ze weg. Het maakte niet uit hoeveel vragen ik afvuurde op Laura, telkens wist ze een overtuigend antwoord te geven.’

Leesvoorschrift

Het boek is heel geschikt voor een luie stoel op een warme zomerdag.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

294 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.