Student en te weinig tijd om te lezen? Niet met deze tips!

Student en te weinig tijd om te lezen? Niet met deze tips!


Voor veel studenten is het misschien wel één van de meest voorkomende struikelblokken: te weinig tijd. Soms zou het beter zijn als een dag wat meer uren had, want dan had je misschien ook nog tijd om een boek te kunnen lezen. Zelf merk ik dat ik tijdens drukke periodes veel minder lees dan ik zou willen.
Om toch een beetje te kunnen genieten van een boek, heb ik een paar tips voor je.

Lees in het openbaar vervoer
Reis je met het openbaar vervoer, al is het maar een kwartiertje, pak je boek erbij! Dit zorgt er niet alleen voor dat de reis sneller gaat, maar ook dat je een paar bladzijden kunt meepakken van een verhaal waar je blij van wordt.
Het is namelijk veel leuker om tijdens je reis iets leuks te doen dan uit het raam staren en hopen dat je snel thuis of op school bent.

Lees voor het slapen gaan of tijdens je ontbijt
Lezen voor het slapen gaan is een bewezen methode om te ontspannen. In plaats van je telefoon te pakken, wat overigens niet bevorderend is voor je nachtrust, is het veel slimmer om je te verdiepen in een boek. Pak niet de spannendste boeken, want voor je het weet zit je in de ‘nog één hoofdstuk’-modus en dan is slapen wel heel moeilijk.
Mocht je toch meer een vroege vogel zijn, lees dan tijdens je ontbijt. Terwijl je aan het kauwen bent, kun je prima nog een paar bladzijden van de spannende hoofdstukken meepakken.

Zet een doel voor jezelf
Spreek met jezelf af hoeveel pagina’s je vandaag gaat lezen. Begin met een haalbaar doel, bijvoorbeeld tien pagina’s en bouw dit langzaam op. Op deze manier leer je niet alleen sneller lezen, maar ook om jezelf uit te dagen. Haal je het doel een keer niet dan is dit helemaal niet erg. Wees vooral niet te streng voor jezelf, want dit zorgt weer voor stress. Onthoud dat lezen leuk moet blijven.

Beloon jezelf
Zorg ervoor dat lezen leuk blijft en niet als een klusje aanvoelt. Je moet je er goed bij voelen en het jezelf niet verplichten. Je dagelijkse half uurtje lezen moet namelijk gelijk staan aan een half uurtje ontspanning. Heb je je doel uiteindelijk gehaald? Beloon jezelf! Eet dat stukje taart of koop een nieuw boek. Wie wordt er nu niet blijer van een nieuw boek? Je kunt gewoon nooit genoeg boeken hebben. 🙂

Veel leesplezier en heel veel succes met studeren!

Categories

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.