5 Fictionele werelden die ik zou willen bezoeken

5 Fictionele werelden die ik zou willen bezoeken


Stiekem is het iedere lezers droom: een fictionele wereld bezoeken. Als het mogelijk was, hadden we het misschien allemaal wel gedaan. Want wat kan dat nu overtreffen? Als het mogelijk was, zag je mij de komende maanden niet meer terug. Ik ben dan veel te druk met het ontdekken van mijn favoriete fictionele werelden!

1. Zweinstein in de Harry Potter-serie

Ik zou alles over hebben, behalve dan mijn konijn Bram, om een keer op Zweinstein te mogen rondlopen. Zweinstein is dé droom van mijn lezershart. Helaas scheidt fictie deze droom nog om werkelijkheid te worden. Alle locaties in Harry Potter hebben mijn hart veroverd en ik zou niets liever doen dan op de Nachtbus te stappen en te gaan touren door het magische Engeland. Pas maar op, Sirius Black, want ik weet waar je woont!

2. The Nightcourt in de A Court of Thorns and Roses-serie

Rhysand, als je social media had en echt bestond, was ik je waarschijnlijk nu aan het internet stalken, want dat kan in deze prachtige moderne tijd. Helaas besta je niet en moet ik het doen met je fictionele wereld die daarentegen prachtig beschreven is. Zo prachtig zelfs dat ik ook the Nightcourt wil bezoeken. De geheime stad Velaris die erbij hoort, lijkt uit dromen en sterrenlicht te bestaan en klinkt zo perfect dat, als het echt bestond, ik nu een ticket had geboekt. Een enkeltje dan, want wie zou nu terug willen als ze eenmaal in de goddelijke stad van Rhysand zijn? 😉

3. Middle Earth in de Lord of the Rings-serie

De Lord of the Rings films – ja, ik zeg films, aangezien ik de boeken helaas nog niet gelezen heb – staan dichtbij mijn hart. Ik werd verliefd op Hobbiton, Rivendell en gilde wel een beetje om Mordor. Mocht ik ooit Frodo tegen het lijf lopen dan hoop ik oprecht dat hij me meeneemt naar zijn dorpje, want ik zou het fantastisch vinden om het met eigen ogen te kunnen bekijken.
Rivendell heeft wel mijn hart, omdat het er zo prachtig en surrealistisch uitziet dat ik waarschijnlijk niet meer weg te slepen ben. Sterfelijk of niet, ik wil het bekijken en er leven onder alle elven.

4. De schaduwwereld in The Mortal Instruments-serie

Schaduwjagers en warlocks? Sign me up! Ik denk dat we het er allemaal wel over eens kunnen zijn dat de schaduwjagers behoorlijk badass zijn. Ook denk ik dat we het erover kunnen zijn dat ik dat net niet ben, dus of ik nu zo goed in deze wereld zou pas, blijft een uitzonderlijk goeie vraag.
Alicante wordt als een prachtige stad beschreven en het lijkt me super tof om die eens te mogen bekijken. Ook lijkt het me fantastisch om de instituten van binnen te mogen bekijken, omdat ze zo historisch worden beschreven, en ik heb toch wel een zwak voor historische dingen, vooral architectuur.

5. Watford School of Magicks in Carry On

Simon Snow, je leeft een behoorlijk cool leven op het Watford Instituut. Ook al heb je natuurlijk wel wat problemen, toch zou ik het te gek vinden om ook lessen te mogen volgen aan het Watford Instituut. Ik zou zelfs blij zijn als ik huiswerk zou krijgen. Ik bedoel, magie! Waar kan ik me aanmelden? Welke trein moet ik nemen? Ik zou huilen van geluk als ik magisch huiswerk mocht doen met mijn magische toverstaf terwijl ik magische lessen volg. Te veel magie? Misschien voor jou, maar voor mij zou het niet genoeg zijn. Hoe meer hoe beter!

Categories

+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.