Recensie: Michael Kestemont – De zwarte koning

Recensie: Michael Kestemont – De zwarte koning


Nadat Anna toevallig getuige is van de brutale aanval op een controversieel politicus, wordt ze meegesleurd in een koortsige queeste door Brussel. Een geheimzinnige kunstschat, die door de machtigste families van het land angstvallig wordt beschermd, staat op het spel.

Hoe is het koningshuis betrokken bij de grootste doofpotoperatie uit de Belgische kunstgeschiedenis? En wat was de rol van de enigmatische Prins Karel, die zijn broer Leopold na de oorlog moest opvolgen?

Een historische pageturner voor de liefhebbers van Dan Brown

ISBN: 9789401458689 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 330 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De Zwarte Koning doet een poging Dan Brown te evenaren, maar komt niet ver.’

Hoofdpersonages

*****

Anna is toevallig getuige van een moord en wordt daardoor meegesleurd in een complot. Verder komen we vrij weinig te weten over haar achtergrond. De verhaallijnen die worden opgestart, worden niet verder uitgewerkt en daardoor blijft Anna’s personage oppervlakkig en krijgt weinig diepgang. Verder zijn er zoveel andere personages die zo kort achter elkaar worden geïntroduceerd en niet echt diepgang krijgen dat het alleen maar voor verwarring zorgt.
— Ies

Sfeer

*****

De algemene verhaallijn is ontzettend spannend, je wil vanaf het begin weten waarom de moord is gepleegd en wat het Koningshuis ermee te maken heeft. Er wordt echter veel gewisseld tussen verhaallijnen in het heden en verleden, soms zelfs meerdere keren binnen één hoofdstuk. Hierdoor is het verwarrend en het haalt het tempo uit het boek. De ontknoping is wel erg spannend en de vragen die het hele boek sudderen, worden hierin beantwoord.
— Ies

Schrijfstijl

*****

Michael Kestemont is zeer kundig en weet waarschijnlijk heel veel over de geschiedenis van het Belgisch Koningshuis. Het boek is daardoor echter zéér uitgebreid en hierdoor verliest het soms de spanning. Er zitten zeker spannende passages in, maar helaas zijn deze maar zeldzaam.
Omdat het boek zich afspeelt in Brussel spreken de personages regelmatig Frans. Op zich geen probleem, maar als je geen Frans spreekt, moet je je woordenboek bij de hand houden.
— Ies

Passage uit het boek

Anna rende wild door de gang van het magazijn; haar sneakers kwamen plat en luid neer op het vinyl van de vloer. Ze stormde de kluis in. Myriam van Heusden en Lucas de Saedeleer keken verbaasd op toen ze hijgend tegen de hoge tafel aan bonsde. ‘Ze is hier! Ze staat aan de balie!’ ‘Wie dan?’ De conservatrice keek haar bezorgd aan, maar bleef rustig. De Saedeleer liet het vergrootglas nog steeds niet zakken en keek haar door het dikke glas aan. ‘De vrouw die je bij Janssens hebt gezien? Gisteren?’ Anna knikte, ze was buiten adem. ‘Daar was ik al bang voor.’ De Saedeleer klonk dramatisch. ‘Ik…Ik begrijp het niet.’ Myriams stem klonk zacht. Ze draaide haar hoofd argwanend naar De Saedeleer. ‘Waarom zouden jullie de moordenaar van Jef kennen?’ Ze nam de badge uit Anna’s handen. ‘Het is erg ingewikkeld, Myriam, maar er is geen tijd om het uit te leggen.’ De Saedeleer klonk kordaat. ‘Wij zijn in gevaar. En jij waarschijnlijk ook. We moeten hier weg. Je moet ons vertrouwen.’

Leesvoorschrift

Dit boek kun je op een winteravond lezen, met een kop warme chocomelk en een dekentje. Als je echter nog een ander boek hebt liggen, zou ik daarvoor kiezen en dit boek links laten liggen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

330 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.