Recensie: Hannah Moskowitz en Kat Helgeson – Gena & Finn

Recensie: Hannah Moskowitz en Kat Helgeson – Gena & Finn


Gena en Finn zouden elkaar nooit hebben leren kennen als ze niet allebei fan geweest waren van dezelfde televisieserie. De achttienjarige Gena is een populaire blogster die zich staande probeert te houden als eerstejaars aan de universiteit. De tweeëntwintigjarige Finn probeert de eindjes aan elkaar te knopen in een grootstad en vraagt zich ondertussen af hoe het verder moet met haar vriendje. Hoe verschillend ze ook zijn, de meisjes beseffen dat hun relatie dieper gaat dan de fanfictie die ze online schrijven. Als het noodlot toeslaat en Gena’s leven overhoop gooit, kan enkel Finn haar helpen. En ook dat gaat niet zonder slag of stoot.

ISBN: 9789059088368 – Uitgeverij davidsfonds/Infodok  – Aantal pagina’s: 296 – Young Adult


*****

2 van de 5 sterren – Mariska


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een verhaal over digitale vriendschap en liefde geschreven door middel van sms-jes, dagboekfragmenten en E-mails.’

Hoofdpersonages

*****

Het boek draait om de gesprekken tussen Gena en Finn. Ze zijn beide enorm fan van de serie UpBelow. Beide bezoeken ze regelmatig een fan pagina over de serie. Daar hebben ze elkaar ontmoet en raakte ze aan de praat.
— Mariska

Sfeer

*****

In het begin van het boek draait het om de vriendschap tussen Gena en Finn en dat geeft het boek een gevoelige sfeer. Op ongeveer de helft van het boek slaat het plots om en wordt het dramatisch.
— Mariska

Schrijfstijl

*****

Het boek is beschreven in sms, blogpost, e-mails en dagboekfragmenten. Dit maakt het een rommelig verhaal en niet prettig om te lezen.
— Mariska

Passage uit het boek

Oké, wat in godsnaam was DAT voor een aflevering?
Ik weet wel dat ik na 3 seizoenen misschien niet meer zo verrast zou mogen zijn, maar bah! Na ZO’N cliffhanger dacht ik toch dat we misschien EEN BEETJE een afronding zouden krijgen. Je kan toch niet zomaar knock-out zijn voor TWEE DAGEN en dan in de volgende aflevering gewoon wakker worden alsof er niks gebeurd is?? Zo werken geneesmiddelen niet, hoor, beste serie. Wat spuiten ze Ty en Jake hier allemaal in, zeg? Dat zou ik anders ook wel willen voor tijdens de examens!

Leesvoorschrift

Aan dit boek kun je het beste zo min mogelijk aandacht geven, alleen als je echt niks anders bij de hand heb zou ik dit boek erbij pakken.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

296 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.