Recensie: Harlan Coben – Naar Huis

Recensie: Harlan Coben – Naar Huis


In de thriller ‘Naar huis’ duikt er opeens een jongen op die tien jaar geleden samen met een andere rijkeluiszoon werd ontvoerd, maar nooit werd gevonden. Uit het niets ontdekken Myron Bolitar en zijn zakenpartner Win dat ze een van de ontvoerde jongens hebben gevonden. Waar is hij al die tijd geweest en waar is zijn vermiste vriend?

ISBN: 9789 022 565 254 – Uitgeverij Boekerij – Aantal pagina’s: 380 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren — Heline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Plotwending na plotwending, een bijzonder geheel!’

Hoofdpersonages

*****

Omdat dit al het elfde boek is in de Myron Bolitar-serie, zijn er in dat opzicht weinig verrassingen. Sportmakelaar Myron Bolitar werkt met zijn zakenpartner Win samen aan het oplossen van mysteries die op hun pad komen. De andere bekende personages spatten ook van het papier, van zijn neef Mickey en zijn vriendin Ema tot de flamboyante Big Cindy en de sexy Esperanza.
— Heline

Sfeer

*****

Coben weet ook in dit boek weer de juiste sfeer te raken. De pijn van de families die hun jongens al die jaren hebben moeten missen snijdt door het boek en de omstandigheden waaronder de ene vermiste jongen gevonden wordt zijn op zijn zachts gezegd omstreden.
— Heline

Schrijfstijl

*****

Door de manier waarop het boek geschreven is weet je als schrijver steeds dat er iets aan het verhaal niet klopt, maar wat? Halverwege het boek beginnen de -soms ietwat ongeloofwaardige- plotwendingen, die je steeds op het verkeerde been zetten. Uiteraard ben je weer verzekerd van een spannend verhaal; zowel het lot van Myron en Win als die van de vermiste jongens wordt langzamerhand duidelijk! Heerlijk is ook de bekende ‘zelfspot’ waar Myron zich van bedient.
— Heline

Passage uit het boek

Hij vroeg zich af wat voor leven de jongen had geleid, hoe het was begonnen, welke weg het had gevolgd en wanneer het fout was gegaan. Was het een langzame aftakeling geweest, nadat hij in zijn vroege jeugd was misbruikt, was het zoiets? Was hij van huis weggelopen? Had hij een vader en een moeder? Was hij geslagen, aan zijn lot overgelaten, of aan de drugs?

Leesvoorschrift

Met een deken om je heen en de deur op slot!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

380 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.