Recensie: Holly Miller – Een glimp van jou

Recensie: Holly Miller – Een glimp van jou


Zou jij voor liefde kiezen als je weet hoe het afloopt?

Joel is bang voor de liefde en laat niets of niemand te dichtbij komen. Callie werkt in de plaatselijke koffiebar die ooit van haar verongelukte beste vriendin Grace was en probeert ondanks de pijn haar leven weer op de rit te krijgen. Als Callie en Joel elkaar ontmoeten, voelen ze een ongekende aantrekkingskracht en verbondenheid. Het is direct duidelijk: ze horen bij elkaar.

Maar Joel heeft een geheim dat hem al jarenlang verscheurt. En om Callie toe te laten tot zijn leven, moeten ze beiden een hoge prijs betalen. Is Joel nog in staat tot liefde, en zo ja: wat is dan de juiste vorm? Kunnen ze samen het geluk vinden dat ze zo hard verdienen, of is elkaar loslaten de enige optie?

ISBN: 9789402705447 – Uitgeverij HarperCollins – Aantal pagina’s: 384 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Nienke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Na Een glimp van jou wil ik heel graag drie jaar huilen, omdat het zo prachtig, hartverscheurend en betoverend was.’

Hoofdpersonages

*****

Joel heeft last (zijn woorden, niet de mijne) van voorspellende dromen. Zijn dromen gaan alleen maar over de mensen van wie hij houdt. Wanneer hij Callie ontmoet, gaat hij tegen al zijn principes in, aangezien hij op slag verliefd op haar wordt, iets wat hij absoluut niet wilde. Hij is namelijk bang dat de dromen uiteindelijk over Callie zullen gaan en kan hij ermee leven als hij weet wat haar te wachten staat?
Allebei weten ze dat ze bij elkaar horen, maar lukt het hen om bij elkaar te blijven als de voorspellende dromen uiteindelijk in de weg gaan staan?
— Nienke

Sfeer

*****

Als dit boek een bus was, was het over mij heen gereden: in goede en slechte zin. Ik vloog door het boek heen en heb nog nooit zo snel een boek uitgelezen. De sfeer tussen Joel en Callie was betoverend en hartverscheurend tegelijkertijd. De liefde is door het hele boek voelbaar en het maakte mij zo intens gelukkig en zo intens verdrietig om te weten hoe het allemaal is verlopen en hoe het zal eindigen. Ik begrijp Joel en zijn beslissingen, ook al hoopte ik dat hij ze niet zou nemen.
— Nienke

Schrijfstijl

*****

Holly Miller is een god op het gebied van schrijven. Ik wil nu alles wat ze ooit heeft geschreven lezen, zelfs haar boodschappenlijstjes.
Het feit is, Miller weet hoe ze moet schrijven. Miller weet hoe ze de lezer moet raken. En geloof me, daar maakt ze gebruik van. Op het einde van het boek legde ik het boek gillend op tafel: ‘wat een k*t boek, vijf sterren.’ Daarmee bedoel ik niet dat het afschuwelijk was, maar dat het afschuwelijk mooi was. Ik wil Miller bedanken dat ze mij op de grond heeft gegooid, want daar zit ik nog wel even; nadenkend over dit einde. Het was zo gepast, zo goed, maar raakte me zo enorm dat ik nog steeds vijf jaar wil huilen en fanfiction wil zoeken en voor altijd over Joel en Callie wil lezen.
— Nienke

Passage uit het boek

‘Het is nu een week geleden dat we voor het eerst hebben gezoend, en ik begin tot over mijn oren verliefd op haar te worden. Maar ik wil het wel goed aanpakken. Rustig aan doen. Alle tijd nemen. Ze betekent nu al zoveel voor me dat het verstandig lijkt om niets te overhaasten.
En daarom ligt ze nu als een kat tegen mijn heup aan gekruld terwijl ik met een koptelefoon op naar een TED Talk over paniekuitbraken in een menigte kijk.’

Leesvoorschrift

Voor dit boek is geen specifiek tijdstip vast te stellen. Zo lang je het maar leest en geniet. Vergeet je thee of koffie niet, want die wordt geheid koud, omdat je zo opgeslokt wordt.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

384 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.